Poznaj Espresso Romano, wyjątkową odmianę klasycznego espresso z dodatkiem cytryny. Dowiedz się, jak przygotować kawę z cytryną, odkryj jego korzyści zdrowotne i zaskocz swoich gości niepowtarzalnym smakiem.
Przepisy na kawę
Kategoria "Przepisy na kawę" jest przeznaczona dla osób, które kochają kawę pod każdą możliwą postacią i nie boją się otwierać na to, co nowe.
Jeśli kawa dla Ciebie to coś więcej niż poranny zastrzyk kofeiny i lubisz eksperymentować z jej smakiem, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu.
Przedstawimy Ci wiele interesujących sposobów na zaparzenie kawy, które sprawią, że wywołasz fascynację wśród swoich znajomych.
Przepisy na kawę parzoną metodami alternatywnymi to obowiązkowa pozycja dla każdego, kto proces parzenia traktuje jako swoisty rytuał.
Dowiesz się jak idealnie zaparzyć kawę w chemeksie, dripie czy aeropressie, aby sprawiało Ci to radość i przede wszystkim smakowało.
Poznasz niezwykłe, ale proste przepisy, dzięki którym kawa w Twojej filiżance osiągnie nowy, wyższy poziom smaku.
W ciekawy sposób przekażemy Ci wiedzę jak w domu przygotować kawę z przyprawami oraz z dodatkiem sosów i syropów Monin.
Po przeczytaniu naszych przepisów na kawę nauczysz się jak przygotować niezwykłą kawę, która swoim smakiem, aromatem oraz formą zrobi furorę podczas rodzinnych spotkań.
Wykorzystaj przepisy na kawę od Konesso.pl
Włoska kawa illy Classico to klasyk, do której zawsze się wraca. Zapakowana w charakterystyczne puszki, jest synonimem wysokiej jakości i dobrego smaku. Chciałabym podzielić się z Wami moimi wrażeniami na temat tego, czy smak kawy illy Classico nie zmienił się przez lata, szczególnie gdy jest przygotowywana w ekspresie kolbowym.
Smak i aromat kawy może przenieść nas w zupełnie inne miejsce, do krainy pełnej doznań sensorycznych i przygód. Dzięki kawie Trip Coffee Brazylia przeniesiemy się do krainy... no właśnie, jakiej? Jak smakuje i jak zaparzyć kawę Trip Coffee Brazylia w ekspresie kolbowym?
Nowa linia kaw Bazzara Luxury Blend, najlepsze mieszanki arabik z kontynentów Azji, Afryki i Ameryki, zaintrygowała nas i pragnęliśmy sprawdzić, czy blendy są rzeczywiście luksusowe. W tym wpisie przedstawiam przepis na kawę Bazzara Panasiatica w ekspresie kolbowym.
MRC. Brazylia to doskonała arabika przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Postanowiłam sprawdzić, czy ta kawa jest tak słodka jak obiecuje producent. Przekonajcie się jak smakuje espresso z MRC. Brazylia zaparzone w ekspresie Dr. Coffee H1.
Gdy krajobraz zamienia się w białą, zimową krainę, a chłód otula świat jak puchowy koc, nadchodzi czas, aby rozkoszować się kawą, która ogrzeje ciało i duszę. Przedstawiamy przepis na Lavazza Orange Chocolate Mocha.
Kiedy zimny powiew śnieżnego wiatru delikatnie muska okna, a świat za szybą mieni się tysiącem odcieni bieli, to znak, że nadszedł czas na chwilę ciepła i słodyczy. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na kawę Lavazza Caramel Cookie.
Jak mi posmakowała kawa ziarnista MRC. Cappuccino Blend z napojem roślinnym w ekspresie automatycznym? Znajdziecie tu odpowiedź, czy ta kawa jest również dla Was.
Postanowiłem wziąć na warsztat kawę Jacobs Barista Editions Crema Italiano, czyli dosyć intensywną mieszankę o ziarnach ciemno palonych we włoskim stylu. Do przygotowania kawy wykorzystałem automatyczny ekspres, który bardzo mi zaimponował w ostatnim czasie, czyli Dr.Coffee H2.
Wybór odpowiedniej kawy do ekspresu to nie lada wyzwanie, dlatego mamy dla Was kolejną propozycję kawy ziarnistej do domu. W tym wpisie dowiecie się, jak smakuje i jak zaparzyć kawę illy Monoarabica Colombia w ekspresie automatycznym.