Kawa ziarnista Pale Coffee
Kawa ziarnista Salvator & Coffee Space Honduras Sol Naciente ESPRESSO 250g
Pochodząca z Hondurasu arabika Single Origin, która jest wypalona pod espresso. Salvator & Coffee Space Honduras Sol Naciente posiada słodki smak z wyczuwalną nutą rumu, czerwonego jabłka i kompotu z owoców leśnych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Rum Czerwone jabłko Owoce leśne
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Pale Grass Roots Plantation FILTR 200g
Jasno palona arabika z Papui-Nowej Gwinei przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Pale Grass Roots Plantation FILTR posiada wyjątkowy smak z wyczuwalną nutą banoffee, limonki i mirepoix.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Banan Limonka
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Papua-Nowa Gwinea
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 200g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Pale Coffee Roasters to mała rodzinna palarnia kawy, którą prowadzą Kasia i pochodzący z Australii Blair. Marka bardzo dużo czerpie z kreatywności swojej załogi, czego efektem jest wyjątkowa kawa i atrakcyjne opakowania. Doświadczenia z kawą Specialty powinny dostarczać wiele radości, dlatego Pale Coffee Roasters nieustannie poszukuje nowych pomysłów i sposobów na poprawę swoich produktów. Jednak doskonały smak kawy nie jest jedynym celem palarni. Pale Coffee Roasters mocno skupia się na odpowiedzialnej produkcji, która zapewnia sprawiedliwe wynagrodzenie plantatorom, z którymi firma współpracuje. Dodatkowym smaczkiem jest działalność charytatywna, w którą angażuje się palarnia. Sprzedając swoją kawę, Pale wspiera organizacje wzmacniające walkę o prawa kobiet oraz zwierząt.
Kawa ziarnista Pale
Oferta palarni Pale Coffee Roasters nie jest szeroka, ale zawiera najwyższej jakości wyjątkowe kawy ziarniste. Starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzące z cenionych plantacji, wypalane są w rodzinnej palarni kawy, która nadaje im finalny charakter. Kawa ziarnista Pale to 100% arabica, wypalana w różnym stopniu, pod różne metody parzenia. Wśród nich znajdują się kawy z Kenii, Hondurasu, Gwatemali i Boliwii, a każda z nich zachwyca zupełnie innym smakiem i aromatem. Bardzo istotną kwestią, która ma wpływ na jakość kawy, jest jej świeżość. Pale wypala kawę w niewielkich porcjach, czego rezultatem jest zawsze świeża kawa ziarnista dająca nam wiele radości i zabawy.
Kawa Pale pod filtr
Kawa ziarnista Pale pod filtr to inaczej kawa przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Do takich metod możemy zaliczyć wszystkie zaparzacze, które do przygotowania kawy nie wykorzystują wysokiego ciśnienia, a bardziej polegają na grawitacji i swobodnym przepływie wody przez kawę. Są to między innymi drip, Chemex, przelewowy ekspres do kawy, ale również AeroPress, który wymaga siły naszych mięśni. Kawy Pale pod przelew to jasno palone jednorodne arabiki, które pozwalają nam cieszyć się naturalnym smakiem i aromatem każdej odmiany ziaren. Jasny palenia sprawia, że kawa nie nabiera posmaku spalenizny i odkrywa przed nami swój prawdziwy charakter.
Kawa Pale do espresso
Kawy ziarniste Pale pod espresso to niezwykłe mieszanki ziaren arabiki, które najlepiej sprawdzą się do przygotowania w ekspresach ciśnieniowych, ale z powodzeniem możemy zaparzyć je również w kawiarkach moka. Takie kawy są średnio palone, dzięki czemu mogą zagwarantować nam intensywniejszy smak i gęstą piankę cremy na przygotowanym espresso. Możemy wśród nich znaleźć jednorodne arabiki, ale także mieszanki ziaren różnych odmian, które w odpowiedniej kompozycji zapewniają nam zupełnie nowe doświadczenia.