Herbata czerwona

ilość znalezionych towarów: 5
Sortuj:

      Czerwona herbata jest uprawiana w Chinach od ponad 1700 lat, a jej ojczyzną jest prowincja Yunnan na południu Chin. Jest produkowana tej samej rośliny co czarna herbata, a różni się tym, że jest poddawana dodatkowemu procesowi fermentacji. Jej smak jest bardziej gorzki, ziemisty i intensywniejszy niż czarnej herbaty.

      Czerwona herbata jest znana z wielu właściwości prozdrowotnych. Redukuje ona poziom cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn, wspomaga trawienie, ułatwia odchudzanie oraz redukuje stres i pomaga zasnąć.

      Nasz sklep w ofercie posiada czerwone herbaty najwyższej jakości. Podczas parzenia czerwonej herbaty musisz pamiętać o podstawowych zasadach, które pozwolą Ci uzyskać najlepszy efekt:

      • czas parzenia: 3-5 minut
      • temperatura wody: 90-100°C
      • ilość herbaty: 1 łyżka na 120 ml wody

      Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
      pixel