Kawa ziarnista Kyoto

ilość znalezionych towarów: 24
Sortuj:
      Kyoto

      KYOTO to polski palarnia kawy Specialty oraz producent wysokiej jakości Cold Brew Coffee, który swoją siedzibę ma we Wrocławiu. Marka KYOTO Coffee Roasters powstała z połączenia palarni kawy Coffee Hunter, studia brandingowego Flov oraz rzemieślniczego browaru Birbant. Palarnia zajmuje się selekcją rzadkich ziaren, które sprowadza z dalekich stron świata, aby wypalić je najlepiej, jak to możliwe. Nazwa palarni pochodzi od nazwy japońskiego miasta, w którym to w 1600 roku po raz pierwszy przygotowano napój cold brew coffee. Poznaj szeroką ofertę kawy ziarnistej KYOTO.

      Kawa ziarnista KYOTO

      Palarnia kawy KYOTO specjalizuje się w wypalaniu najwyższej jakości ziaren, które zaliczają się do kaw segmentu Specialty. Są to starannie wyselekcjonowane 100% arabiki oraz mieszanki ziaren arabiki i robusty, które zapewniają niepowtarzalne doznania smakowe. Palarnia oferuje nam kawy ziarniste KYOTO, które zdecydowanie dłużej utrzymują swoją świeżość, a dzięki temu możemy cieszyć się ich najlepszym smakiem i aromatem. Dodatkowym atutem kaw ziarnistych KYOTO jest opakowanie zamykane strunowo, które na jeszcze dłużej zachowuje ich świeżość. Po przygotowaniu kawy KYOTO każde opakowanie możemy w łatwy sposób zamknąć i uchronić ziarna przed kontaktem z powietrzem. Polska palarnia kawy zadbała również o to, aby trafić w gusta wszystkich miłośników kawy, dlatego ziarna wypalane są w różnym stopniu, dzięki czemu przystosowane są do różnych metod parzenia.

      Kawa KYOTO pod przelew

      Kawa ziarnista KYOTO pod przelew to jasno palone ziarna, które najlepiej sprawdzą się do przygotowania metodami przelewowymi. Do takich metod zaliczamy oczywiście przelewowy ekspres do kawy, ale również bardzo popularne alternatywne metody parzenia, które opierają się na zaparzaczach typu Chemex, drip czy AeroPress. Kawa KYOTO pod filtr składa się z ziaren arabiki Single Origin, czyli ziaren jednej odmiany, które rosną w jednym regionie świata. Jasne wypalenie sprawia, że kawy nie nabierają posmaku spalenizny typowego dla ciemno palonych ziaren i dlatego w pełni możemy cieszyć się ich naturalnym smakiem, który bardzo często przypomina owoce lub czekoladę z orzechami. Kawy ziarniste KYOTO pod przelew są tworzone ze starannie wyselekcjonowanych ziaren, które pochodzą z cenionych kawowych regionów świata takich jak Etiopia, Kenia, Kolumbia, Rwanda, Gwatemala czy Salwador, a każda z nich charakteryzuje się zupełnie innym smakiem i aromatem.

      Kawa KYOTO do espresso

      Kawa ziarnista KYOTO do espresso zawiera wyłącznie średnio palone ziarna, które swoje najlepsze właściwości zaprezentują nam, gdy przygotujemy je metodami ciśnieniowymi. Do takich metod zaliczamy zaparzenie kawy w ekspresie kolbowym i automatycznym, ale także w kawiarce moka. Taka kawa ziarnista najlepiej sprawdzi się jako intensywne espresso z gęstą pianką cremy, ale z powodzeniem możemy przygotować ją w formie wszystkich specjałów na bazie espresso, czyli aromatyczne americano czy mleczne cappuccino. Jak w przypadku kaw pod przelew doskonale sprawdzają się jednorodne arabiki, to jeśli chodzi o espresso, to KYOTO poleca również różnego rodzaju blendy, czyli mieszanki różnych odmian i gatunków kawy. I nie chodzi tu wyłącznie o różne odmiany arabiki, bo w ofercie KYOTO możemy znaleźć także kawy będące połączeniem arabiki i robusty, jak np. kawa ziarnista KYOTO It's Supreme.

      Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
      pixel