Kawa ziarnista Kyoto
Kawa ziarnista KYOTO Are You Nuts 1kg
Mieszanka wysokiej jakości arabik, która jest przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia kawy. Kyoto Are You Nuts? posiada słodki smak, w którym wyczujemy nuty czekolady, miodu, brzoskwini i migdałów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Brzoskwinie Migdały Miód Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kostaryka Peru Gwatemala Kuba
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Are You Nuts 250g
Mieszanka wysokiej jakości arabik, która jest przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia kawy. Kyoto Are You Nuts? posiada słodki smak, w którym wyczujemy nuty czekolady, miodu, brzoskwini i migdałów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Miód Brzoskwinie Migdały Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Peru Gwatemala Kuba Kostaryka
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Chocolater 1kg
Średnio palona brazylijska arabika Single Origin przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Kyoto Chocolater posiada słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Chocolater 250g
Średnio palona brazylijska arabika Single Origin przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Kyoto Chocolater posiada słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Creamy 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii, Peru i Hondurasu, która jest przeznaczona do przygotowania espresso. Kyoto Creamy posiada słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady, orzechów i owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Owoce Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Peru Honduras
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Creamy 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii, Peru i Hondurasu, która jest przeznaczona do przygotowania espresso. Kyoto Creamy posiada słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady, orzechów i owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Owoce Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Peru Honduras
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO It's Supreme 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 70/30, która jest przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Kyoto It's Supreme posiada intensywny smak z wyczuwalną nuta czekolady, orzechów i kakao.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Kakao Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO It's Supreme 250g
Średnio palona mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 70/30, która jest przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Kyoto It's Supreme posiada intensywny smak z wyczuwalną nuta czekolady, orzechów i kakao.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Kakao Czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Zestaw degustacyjny KYOTO ESPRESSO I 3x250g
Zestaw 3 wysokiej jakości kaw ziarnistych przeznaczonych do przygotowania espresso z ekspresu ciśnieniowego. Zestaw degustacyjny KYOTO ESPRESSO I zawiera 2 mieszanki i jedną brazylijską jednorodną arabikę.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 750g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Zestaw degustacyjny KYOTO ESPRESSO II 3x250g
Zestaw 3 wysokiej jakości kaw ziarnistych przeznaczonych do przygotowania espresso z ekspresu ciśnieniowego. Zestaw degustacyjny KYOTO ESPRESSO II zawiera 2 mieszanki arabiki jedną kompozycję arabiki i robusty.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 750g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Drippin All Day - Kenya Kijani Kiboko 250g
Owocowa kawa wysokiej jakości z Kenii z nowej linii kaw KYOTO - Drippin All Day - Kenya Kijani Kiboko. Jasno palona arabika przeznaczona do alternatywnych metod parzenia. Można w niej wyczuć nuty dzikiej jagody, rabarbaru i suszonych pomidorów.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Suszone pomidory Dzikie jagody Rabarbar
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista KYOTO Organza Espresso - 250g
Mieszanka arabiki i robusty, która skutecznie postawi na nogi. wysokiej zawartości kofeiny. KYOTO Organza to kawa dla miłośników klasycznego, włoskiego espresso o zdecydowanym i wyrazistym smaku.
Przeczytaj dalej- Skład: Arabika, Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy włoskie Karmel Gorzka czekolada Marcepan
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kostaryka Salwador Peru Wietnam Indie
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Italico - 1kg
KYOTO Italico to mieszanka arabiki i robusty, która jest przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Jest to kawa dla miłośników mocnych i wyrazistych smaków, którzy lubią poczuć w kawie odrobinę goryczki, idealna na pobudzenie.
Przeczytaj dalej- Skład: Arabika, Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Orzechy włoskie Karmel Marcepan
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Peru Salwador Kostaryka Wietnam Indie
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista KYOTO Colombia Finca Los Nogales 250g
Kawa z eksperymentalnej obróbki ziaren Heat Shock Anaerobic 200 H, która nadała jej wyjątkowego smaku i aromatu. KYOTO Colombia Finca Los Nogales to jasno palona, owocowa kawa specialty z Kolumbii przeznaczona do przelewowych metod parzenia.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Żółte owoce Melon Śliwka Suszone owoce
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista KYOTO Guatemala Finca Medina 250g
Jasno palona arabika specialty z Gwatemali przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kyoto Guatemala Finca Medina ma posmak róży, daktyli oraz rumu.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Róża Daktyle Rum
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Kyoto Colombia Finca La Cinta 250g
Jasno palona kolumbijska arabika jakości specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Colombia Finca La Cinta to kawa o słodkim smaku, w którym możemy wyczuć nuty owoców tropikalnych, marakui, gujawy i czerwonych jagód.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce tropikalne Marakuja Gujawa Czerwone jagody
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny

KYOTO to polski palarnia kawy Specialty oraz producent wysokiej jakości Cold Brew Coffee, który swoją siedzibę ma we Wrocławiu. Marka KYOTO Coffee Roasters powstała z połączenia palarni kawy Coffee Hunter, studia brandingowego Flov oraz rzemieślniczego browaru Birbant. Palarnia zajmuje się selekcją rzadkich ziaren, które sprowadza z dalekich stron świata, aby wypalić je najlepiej, jak to możliwe. Nazwa palarni pochodzi od nazwy japońskiego miasta, w którym to w 1600 roku po raz pierwszy przygotowano napój cold brew coffee. Poznaj szeroką ofertę kawy ziarnistej KYOTO.
Kawa ziarnista KYOTO
Palarnia kawy KYOTO specjalizuje się w wypalaniu najwyższej jakości ziaren, które zaliczają się do kaw segmentu Specialty. Są to starannie wyselekcjonowane 100% arabiki oraz mieszanki ziaren arabiki i robusty, które zapewniają niepowtarzalne doznania smakowe. Palarnia oferuje nam kawy ziarniste KYOTO, które zdecydowanie dłużej utrzymują swoją świeżość, a dzięki temu możemy cieszyć się ich najlepszym smakiem i aromatem. Dodatkowym atutem kaw ziarnistych KYOTO jest opakowanie zamykane strunowo, które na jeszcze dłużej zachowuje ich świeżość. Po przygotowaniu kawy KYOTO każde opakowanie możemy w łatwy sposób zamknąć i uchronić ziarna przed kontaktem z powietrzem. Polska palarnia kawy zadbała również o to, aby trafić w gusta wszystkich miłośników kawy, dlatego ziarna wypalane są w różnym stopniu, dzięki czemu przystosowane są do różnych metod parzenia.
Kawa KYOTO pod przelew
Kawa ziarnista KYOTO pod przelew to jasno palone ziarna, które najlepiej sprawdzą się do przygotowania metodami przelewowymi. Do takich metod zaliczamy oczywiście przelewowy ekspres do kawy, ale również bardzo popularne alternatywne metody parzenia, które opierają się na zaparzaczach typu Chemex, drip czy AeroPress. Kawa KYOTO pod filtr składa się z ziaren arabiki Single Origin, czyli ziaren jednej odmiany, które rosną w jednym regionie świata. Jasne wypalenie sprawia, że kawy nie nabierają posmaku spalenizny typowego dla ciemno palonych ziaren i dlatego w pełni możemy cieszyć się ich naturalnym smakiem, który bardzo często przypomina owoce lub czekoladę z orzechami. Kawy ziarniste KYOTO pod przelew są tworzone ze starannie wyselekcjonowanych ziaren, które pochodzą z cenionych kawowych regionów świata takich jak Etiopia, Kenia, Kolumbia, Rwanda, Gwatemala czy Salwador, a każda z nich charakteryzuje się zupełnie innym smakiem i aromatem.
Kawa KYOTO do espresso
Kawa ziarnista KYOTO do espresso zawiera wyłącznie średnio palone ziarna, które swoje najlepsze właściwości zaprezentują nam, gdy przygotujemy je metodami ciśnieniowymi. Do takich metod zaliczamy zaparzenie kawy w ekspresie kolbowym i automatycznym, ale także w kawiarce moka. Taka kawa ziarnista najlepiej sprawdzi się jako intensywne espresso z gęstą pianką cremy, ale z powodzeniem możemy przygotować ją w formie wszystkich specjałów na bazie espresso, czyli aromatyczne americano czy mleczne cappuccino. Jak w przypadku kaw pod przelew doskonale sprawdzają się jednorodne arabiki, to jeśli chodzi o espresso, to KYOTO poleca również różnego rodzaju blendy, czyli mieszanki różnych odmian i gatunków kawy. I nie chodzi tu wyłącznie o różne odmiany arabiki, bo w ofercie KYOTO możemy znaleźć także kawy będące połączeniem arabiki i robusty, jak np. kawa ziarnista KYOTO It's Supreme.