Przepis na zimową kawę Lavazza Caramel Cookie
Kiedy zimny powiew śnieżnego wiatru delikatnie muska okna, a świat za szybą mieni się tysiącem odcieni bieli, to znak, że nadszedł czas na chwilę ciepła i słodyczy. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na kawę Lavazza Caramel Cookie, która swoim bogatym smakiem i aromatem przywoła wspomnienia ciepłych, rodzinnych chwil i przytulnych wieczorów przy kominku. Połączenie mlecznej kawy, słodkiego karmelu, delikatnej bitej śmietany i chrupiących precli to idealna propozycja, by rozkoszować się każdą sekundą zimowych dni. Przygotuj kawę Lavazza Caramel Cookie i pozwól, aby ten zimowy napój przeniósł Cię w świat małych przyjemności. Oto jak krok po kroku stworzyć tę magiczną zimową kawę.
Składniki:
- sos karmelowy (40 ml)
- delikatnie spienione, podgrzane mleko (210 ml)
- espresso (25/30 ml)
- bita śmietana (30 g)
- słone precelki wciśnięte w bitą śmietanę (jako garnish) (2/3 szt.)
Akcesoria:
- szklanka typu long drink (350 ml)
- dzbanek do spieniania mleka
- szkło typu long glass
- jigger/miarka barmańska/waga
- łyżka barmańska
Przepis:
- Do ciepłej szklanki dodaj sos karmelowy.
- Nalej mleko po łyżce, aby nie rozwarstwić sosu.
- Delikatnym strumieniem wlej espresso.
- Udekoruj całość bitą śmietaną i preclami.
Do przygotowania tego wyjątkowego specjału doskonale sprawadzi się kawa Lavazza Qualita Rossa. Co znajdziemy w tej mieszance? Kilka brazylijskich odmian arabiki, które sprawiają, że kawa ma łagodny, a przy tym głęboki smak oraz afrykańską robustę, która nadaje kawie nutę słodkiego, czekoladowego aromatu. Lavazza Qualita Rossa to kawa, która doskonale łączy się z mlekiem i słodkimi dodatkami.