Kawa ziarnista Simon Levelt
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Dark Roast 500g
Ciemno palona mieszanka latynoamerykańskiej arabiki i ugandyjskiej robusty. Simon Levelt Espresso Dark Roast to intensywna w smaku kawa przeznaczona do przygotowania espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: Arabika, Robusta
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Extra Dark Roast 500g
Ciemno palone ziarna arabiki z Ameryki Łacińskiej i robusty z Ugandy, które są przeznaczone do parzenia w ekspresach ciśnieniowych. Simon Levelt Espresso Extra Dark Roast posiada intensywny smak z wyczuwalną nuta czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: Arabika, Robusta
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Medium Roast 500g
Średnio palone ziarna latynoamerykańskiej arabiki oraz ugandyjskiej robusty, które są przeznaczone do przygotowania espresso. Simon Levelt Espresso Medium Roast posiada zrównoważony smak, w którym wyczujemy nuty orzechów i czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Brazil Yellow Bourbon 1kg
Średnio palona 100% brazylijska arabika odmiany Bourbon, która jest przeznaczona do espresso. Simon Levelt Brazil Yellow Bourbon posiada słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady i owoców.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Owoce
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do gastronomii Do kawiarni
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Colombia La Victoria Huila 1kg
Średnio palona 100% kolumbijska arabika odmian Caturra, Typica i Colombia, która jest przeznaczona do espresso. Simon Levelt Colombia La Victoria Huila posiada słodki smak z wyczuwalną nutą orzechów laskowych i grejpfruta.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Różowy grejpfrut
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do gastronomii Do kawiarni
- Opakowanie: 1000g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Ethiopia Mocha Limu 1kg
Średnio palona 100% etiopska arabika odmiay Heirloom, która jest przeznaczona do espresso. Simon Levelt Ethiopia Mocha Limu posiada orzeźwiający smak z wyczuwalną nutą owoców cytrusowych.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do gastronomii Do kawiarni
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Originale 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Ameryki Łacińskiej i robubsty z Ugandy. Simon Levelt Originale to intensywna w smaku kawa, która jest przeznaczona do przygotowania espresso.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do gastronomii Do kawiarni
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Gayo Blue Mountain 1kg
Średnio palona stuprocentowa arabika, która pochodzi z sumatrzańskich plantacji i jest przeznaczona do metod ciśnieniowych. Simon Levelt Gayo Blue Mountain posiada goryczkowy smak z wyczuwalną nutą drzewno-ziemistą.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Indonezja
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do gastronomii Do kawiarni
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Simon Levelt Honduras Red Honey 1kg
Ciemno palone ziarna arabiki pochodzące z plantacji Hondurasu, które są przeznaczone do metod ciśnieniowych. Simon Levelt Honduras Red Honey posiada zrównoważony smak z wyczuwalnymi nutami owoców i gorzkiej czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Owoce Gorzka czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do gastronomii Do kawiarni
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Simon Levelt to holenderski producent wysokiej jakości ekologicznej kawy ziarnistej klasy premium. Początki firmy sięgają roku 1826, kiedy to jej założyciel Simon Levelt otworzył pierwszy sklep w Amsterdamie. Początkowo sprzedaż kawy ograniczała się tylko do lokalnych klientów detalicznych, ale z czasem Simon Levelt zaczął również zaopatrywać inne sklepy i firmy. Prawie 200 lat później marka Simon Levelt jest znana na całym świecie.
EKOLOGICZNA KAWA ZIARNISTA SIMON LEVELT
Kawa Simon Levelt składa się wysokiej jakości ziaren, które pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw. Simon Levelt od 6 pokoleń stawia na zrównoważony handel, dlatego wszystkie składniki sprowadza bezpośrednio od hodowców. Dzięki temu zapewnia im sprawiedliwe wynagrodzenie i ma pełną kontrolę nad jakością zamawianego towaru. Taki system sprawia, że kawa ziarnista Simon Levelt posiada bogaty smak i intensywny aromat.
KAWA ZIARNISTA SIMON LEVELT DO DOMU
Kawa ziarnista Simon Levelt świetnie sprawdzi się jako kawa do użytku domowego. Są to mieszanki ziaren arabiki i robusty dostępne w różnych proporcjach oraz wysokiej jakości arabiki o szlachetnym smaku. Kawa ziarnista Simon Levelt jest polecana do przygotowania metodami ciśnieniowymi, dlatego doskonale posłuży nam jako kawa do espresso. Średnio i ciemno palone ziarna sprawdzą się do zaparzenia w formie intensywnej kawy czarnej, ale także z dodatkiem spienionego mleka w postaci aksamitnego cappuccino czy latte.
Kawy ziarniste Simon Levelt znajdziesz teraz w ofercie sklepu Konesso.pl.