Kawa ziarnista Cellini
Kawa ziarnista Cellini Crema e Aroma 1kg
Włoska mieszanka arabiki i robusty, która świetnie sprawdzi się do przygotowania kaw mlecznych oraz czarnych. Cellini Crema e Aroma nadaje się do parzenia w ekspresach automatycznych oraz kolbowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Palarnia: Włochy
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema e Aroma 500g
Cellini Crema e Aroma to wysokiej jakości mieszanka arabiki i robusty, która świetnie sprawdzi się do przygotowania kaw mlecznych oraz czarnych. Jest to kawa, która nadaje się do parzenia w ekspresach automatycznych oraz kolbowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Prestigio 1kg
Cellini Prestigio to włoska kawa ziarnista, która jest połączeniem wysokiej jakości arabik z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Jest to kawa, która najlepiej sprawdzi się w postaci aromatycznego espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Prestigio 500g
Włoska kawa ziarnista, która jest połączeniem wysokiej jakości arabik z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Cellini Prestigio najlepiej sprawdzi się w postaci aromatycznego espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema Dolce 1kg
Wysokiej jakości włoska mieszanka ziaren arabiki i robusty pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej, która jest przeznaczona do przygotowania włoskich specjałów kawowych w ekspresach ciśnieniowych. Ta kawa nie zawiera ochratoksyny.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Południowa Ameryka Środkowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Fino 1kg
Cellini Fino to włoska kawa, która nie zawiera szkodliwych ochratoksyn, a jej ziarna pochodzą z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Jest to stuprocentowa arabika polecana do przygotowywania w ekspresach ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema Speciale 1kg
Mieszanka ziaren arabiki i robusty w proporcjach 60/40, która jest pozbawiona szkodliwej ochratoksyny. Cellini Crema Speciale posiada wysoką zawartość kofeiny i posłuży nam do przygotowania różnych kaw mlecznych.
Przeczytaj dalej- Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Latte Espresso
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Classico 1kg
Włoska kawa, która idealnie sprawdzi się w formie espresso, americano oraz kaw z dodatkiem spienionego mleka.Cellini Classico to mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 70/30 i nie posiada szkodliwej ochratoksyny.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Bio Organic 1kg
Włoska mieszanka arabiki pochodzącej z ekologicznych upraw przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Cellini BIO Organic Espresso posiada delikatny smak, w którym dominuje kwasowość.
Przeczytaj dalej- Certyfikat: Fairtrade
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema Forte 1kg
Włoska mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 40/60 przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Cellini Crema Forte posiada mocny, wyrazisty smak z nutami gorzkiego kakao.
Przeczytaj dalej- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Skład: 40% Arabika, 60% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Kakao
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Bio Organic 250g
Włoska mieszanka arabiki pochodzącej z ekologicznych upraw przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Cellini BIO Organic Espresso posiada delikatny smak, w którym dominuje kwasowość.
Przeczytaj dalej- Certyfikat: Fairtrade
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Espresso Bar Prestigio 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Ameryki Łacińskiej przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Cellini Espresso Bar Prestigio to kawa o średniej intensywności i wyczuwalnej delikatnej nucie kwasowości.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Poznaj włoską kawę ziarnistą Cellini
Cellini to włoska palarnia kawy z wieloletnimi tradycjami, która swoimi mieszankami zachwyca koneserów z całego świata. Firma swoją działalność rozpoczęła w 1946 roku, gdy rodzina Pieri założyła palarnię Torrefazione Columbia. Już po kilku latach działania, firma stała się bezapelacyjnym liderem rynku kawowego w całej Toskanii, jednak lata świetności miały dopiero nadejść.
Formalnie palarnia kawy Cellini powstała dopiero w 1985 roku dzięki fuzji z legendarnymi firmami Filicori oraz Eureca. Obecnie firma jest zarządzana przez Giovanniego Pieri, który wprowadził produkty Cellini na jeszcze wyższy poziom i zdobył rynki zagraniczne. Palarnia Cellini nieustannie się rozwija, korzystając z najnowocześniejszych technologii, ale w dalszym ciągu stawiając na najwyższą jakość i nie zapominając o długiej tradycji. Tak ogromny sukces marki nie byłby możliwy bez ogromnej wiedzy i doświadczenia rodziny Pieri, która od lat szerzy kulturę włoskiego espresso.
Kawa ziarnista Cellini
Palarnia Cellini oferuje nam wysokiej jakości kawy ziarniste, które składają się z ziaren pochodzących z Ameryki Południowej oraz Środkowej. Doskonałe stuprocentowe arabiki zachwycą każdego konesera włoskiego espresso, a mieszanki z dodatkiem wysokogatunkowej robusty sprawdzą się jako kawy mleczne. Kawę ziarnistą Cellini możemy przygotować w ekspresie automatycznym lub kolbowym, jednak użytkownicy zaparzaczy French Press czy kawiarek będą również usatysfakcjonowani kawą Cellini.
Kawy ziarniste z włoskiej palarni Cellini są pakowane po 1 kg. Takie rozwiązanie jest doskonałe dla biur oraz lokali gastronomicznych, gdzie każdego dnia przygotowuje się ogromną ilość kawy, jednocześnie stawiając na jej wysoką jakość. Chcąc zachwycić swoją rodzinę oraz gości polecamy skorzystać z kawy ziarnistej Cellini również w swoim domu.
Kawa bez ochratoksyny
Kawy ziarniste Cellini to jedyne dostępne na polskim rynku kawy, które nie zawierają szkodliwej ochratoksyny, czyli substancji, która może być rakotwórcza i powszechnie możemy ją znaleźć w produktach roślinnych - kakao, zbożach, fasoli, orzechach, kawie. Plantacje, z których pochodzą ziarna kawy Cellini, przechodzą staranną selekcję tak, aby wykluczyć możliwość występowania w nich mikrotoksyny, ale otrzymane ziarna również są poddawane dokładnym badaniom, co ostatecznie gwarantuje wyjątkowo czystą kawę.