Kawa ziarnista Ingagi Coffee
- 1
- 2
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Brazil Sítio Das Colinas Anaerobic 96h 250g
Jasno palona brazylijska arabika jakości specialty przeznaczona pod przelew. Brazil Sítio Das Colinas Anaerobic 96h posiada lekko kwaskowy smak z nutami marakui i ananasa.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Dripper French Press
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Chocolate Pride Espresso 250g
Ciemno palona mieszanka arabiki z Kolumbii, Brazylii i Kostaryki przeznaczona do ekspresów. Chocolate Pride Espresso posiada słodki smak z wyraźną nutą czekolady i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia Kostaryka
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Colombia Supremo 250g
Ciemno palona kolumbijska arabika przeznaczona do ekspresów. Colombia Supremo posiada słodki smak z wyraźną nutą czekolady i karmelu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Aeropress
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Karmel Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Costa Rica Tarrazu 250g
Średnio palona kostarykańska arabika przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Costa Rica Tarrazu posiada przyjemnie kwaskowy smak z nutami wiśni, czekolady i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: French Press Ekspres przelewowy Dripper Kawiarka
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Espresso No 1 250g
Ciemno palona mieszanka arabiki z Brazylii i Kolumbii przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Espresso No 1 posiada słodki smak z wyczuwalna nuta czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Gold Jungle Blend 250g
Ciemno palona mieszanka arabiki z Brazylii, Indii i Nukaragui przeznaczona do espresso. Gold Jungle Blend posiada wyrazisty smak z nutą karmelu i gorzkiej czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Aeropress French Press
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Karmel
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie Nikaragua
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Gorilla Power Bean 250g
Ciemno palona mieszanka arabiki przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Gorilla Power Bean posiada wyrazisty smak z wyczuwalną nutą karmelu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Cynamon Czarna porzeczka Karmel
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Rwanda Indonezja Gwatemala Kostaryka
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Latte Master Blend 250g
Ciemno palona mieszanka ziaren arabiki stworzona z myślą o przygotowaniu mlecznej kawy w ekspresie. Latte Master Blend posiada słodki smak z nutami czekolady i fistaszków.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Fistaszki Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie Gwatemala
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Colombia Excelso Hacienda La Claudina 250g
Jasno palona kolumbijska arabika przeznaczona do alternatyw. Colombia Excelso Hacienda La Claudina posiada słodki smak z nutami ananasa i brzoskwini.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Ananas Brzoskwinie
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Diamond Espresso Arabica Blend 250g
Ciemno palona mieszanka arabiki z Brazylii i Kolumbii przeznaczona do ekspresów. Diamond Espresso Arabica Blend posiada delikatny smak z nutami orzechów, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Aeropress French Press
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Karmel Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Premium Espresso Arabica Blend 250g
Ciemno palona mieszanka arabiki z Brazylii oraz Indii przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Premium Espresso Arabica Blend posiada delikatny smak z nutami karmelu, ciemnej czekolady, orzechów i przypraw.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Karmel Orzechy Przyprawy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Honduras 250g
Średnio palona arabika Single Origin z Hondurasu do ekspresów i pod przelew. Ingagi Coffee Honduras posiada intensywny smak z nutami ciemnej czekolady i orzechów laskowych.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Dripper Ekspres przelewowy Ekspres kolbowy Kawiarka French Press
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy laskowe Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Latte Master Blend 1kg
Ciemno palona mieszanka ziaren arabiki stworzona z myślą o przygotowaniu mlecznej kawy w ekspresie. Latte Master Blend posiada słodki smak z nutami czekolady i fistaszków.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Fistaszki Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie Gwatemala
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Gold Jungle Blend 1kg
Ciemno palona mieszanka arabiki z Brazylii, Indii i Nikaragui przeznaczona do espresso. Gold Jungle Blend posiada wyrazisty smak z nutą karmelu i gorzkiej czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Aeropress French Press
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Karmel
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie Nikaragua
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Espresso No 1 1kg
Ciemno palona mieszanka arabiki z Brazylii i Kolumbii przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Espresso No 1 posiada słodki smak z wyczuwalna nuta czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Colombia Supremo 1kg
Ciemno palona kolumbijska arabika przeznaczona do ekspresów. Colombia Supremo posiada słodki smak z wyraźną nutą czekolady i karmelu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarki Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Aeropress
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Karmel Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Chocolate Pride Espresso 1kg
Ciemno palona mieszanka arabiki z Kolumbii, Brazylii i Kostaryki przeznaczona do ekspresów. Chocolate Pride Espresso posiada słodki smak z wyraźną nutą czekolady i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia Kostaryka
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Przelewam Owoce 250g
Jasno palona mieszanka arabiki z Brazylii, Kenii i Etiopii przeznaczona pod przelew. Ingagi Coffee Przelewam Owoce ma słodki smak z nutami czerwonej porzeczki.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce Czerwona porzeczka
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kenia Etiopia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Przelewam Kwiatki 250g
Jasno palona mieszanka arabiki z Brazylii i Etiopii przeznaczona pod przelew. Ingagi Coffee Przelewam Kwiatki ma słodki smak z nutami białych kwiatów i orzechów.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Kwiaty Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Etiopia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Brazil Sitio Das Colinas Mirabilis 250g
Jasno palona brazylijska arabika Single Origin przeznaczona pod przelew. Ingagi Coffee Brazil Sitio Das Colinas ma słodki smak z nutami śliwki, maliny i rodzynek.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Śliwka Maliny Rodzynki
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Brazil Sitio Taruma FILTR 250g
Jasno palona arabika specialty, przeznaczona do alternatywnych metod parzenia. Kawa Ingagi Coffee Brazil Sitio Taruma odkrywa przed nami orzeźwiająca cytrusową kwasowość, posmak słodkich truskawek oraz aromat jaśminu.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Truskawki Jeżyny Śliwka Jaśmin Owoce cytrusowe
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee India Plantation A Kalledevarapura Estate Natural FILTR 250g
Ingagi Coffee India Plantation A Kalledevarapura Estate to jasno palona wysokiej jakości jednorodna arabika, która została poddana obróbce naturalnej. W jej posmaku wyczujemy nuty czarnej porzeczki, daktyli, wina i miodu.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Indie
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna porzeczka Daktyle Miód Czerwone wino
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Panama Carmen Estate FILTR 100g
Jasno palona jednorodna arabika Single Origin przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Ingagi Coffee Panama Carmen Estate została poddana obróbce naturalnej i można w niej odnaleźć nuty mlecznej czekolady, przypraw, żółtych owoców i śliwki.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 100g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Panama
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Żółte owoce Śliwka Przyprawy Mleczna czekolada
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Colombia Buenos Aires Bourbon Sidra FILTR 100g
Jasno palona arabika Single Origin z Kolumbii, która została poddana obróbce naturalnej. Kawa Ingagi Coffee Colombia Buenos Aires Bourbon Sidra charakteryzuje się złożonym smakiem, w którym odnajdziemy nuty czerwonych owoców, brzoskwini oraz aromat liczi.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 100g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Liczi Czerwone owoce Brzoskwinie
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Colombia Monteblanco Nectar Tropical FILTR 100g
Owocowa kawa z Kolumbii Ingagi Coffee Colombia Monteblanco Nectar Tropica została poddana obróbce metodą Nectar Tropical Washed, zyskując unikalny smak i aromat. Można w niej odnaleźć nuty brzoskwini, egzotycznych owoców oraz truskawek.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 100g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Truskawki Owoce tropikalne Brzoskwinie Jaśmin
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Colombia Monteblanco Citric FILTR 100g
Jasno palona kolumbijska jednorodna arabika poddana obróbce metodą Citric Natural. W kawie Ingagi Coffee Colombia Monteblanco Citric można znaleźć mocna nuty owoców cytrusowych, ananasa oraz bergamotki.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 100g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe Bergamotka Ananas Jaśmin
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Colombia Geisha Finca La Reserva FILTR 100g
Wysokiej jakości kolumbijska Geisha, która została poddana obróbce Honey. Ingagi Coffee Colombia Geisha Finca La Reserva jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia i ma wspaniały, głęboki owocowo-kwiatowy smak.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 100g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Melon Figa Morela Kwiaty
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Cuba Guama Special Omniroast 250g
Średnio palona kubańska arabika specialty przeznaczona zarówno do ekspresów ciśnieniowych jak i metod przelewowych. Ingagi Coffee Cuba Guama Special ma czekoladowy posmak z nutami jagód i suszonych owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kuba
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Mleczna czekolada Jagody Suszone owoce
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny Aeropress Dripper Chemex French Press
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki Do alternatyw
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Meksyk Muxbal Estate 250g
Średnio palona meksykańska arabika Single Origin przeznaczona do ciśnieniowych i przelewowych metod parzenia. Meksyk Muxbal Estate ma słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady, karmelu i owoców tropikalnych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Meksyk
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmel Owoce tropikalne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny Aeropress Dripper Chemex French Press
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki Do alternatyw
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Ingagi Geisha Panama Carmen Estate 100g
Jasno palona panamska arabika odmiany Geisha przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Geisha Panama Carmen Estate to elegancka i subtelna kawa, która zachwyci nas posmakiem róży, owoców tropikalnych, cytrusów i trawy cytrynowej.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 100g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Panama
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce tropikalne Róża Trawa cytrynowa Owoce cytrusowe
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- 1
- 2
Ingagi Coffee to palarnia z długoletnim doświadczeniem. Jako roasterzy zdobywali kompetencje i praktykę na plantacjach i palarniach na całym świecie, stając się perfekcjonistami w technikach palenia kawy i selekcji ziaren. Dumnie wspierają ideę fair trade, współpracują z małymi plantacjami i są świadomi pochodzenia swojego ziarna. Oferują wysokiej jakości kawy ziarniste single origins, microloty oraz mieszanki kaw - blendy. Ingagi Coffee to m.inn. kawy przeznaczone do ciśnieniowych metod parzenia typu ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, kawiarka, frenchpress czy tradycyjnie. Kawy ziarniste do ekspresów mają ciemny stopień palenia. Dla poszukiwaczy kawowych doznań i miłośników przelewów Ingagi wypalają kawy do alternatywnych metod parzenia w stopniu średnim, takich jak: chemex, aeropress, drip czy ekspres przelewowy.
KAWY ZIARNISTE DO CIŚNIENIOWYCH METOD PARZENIA KAWY
Kawy ziarniste do espresso Ingagi Coffee wypala w stopniu ciemnym, są to 100% arabiki pochodzące z różnych rejonów świata. Wśród ziaren można znaleźć zarówno kawy pochodzące z jednego rejonu np. czekoladowo-karmelowa Colombia Supremo czy Chocolate Pride Espresso, jak i blendy np.: Gold Jungle Bland (mieszanka Brazylii, Indii i Nikaragui), Premium Espresso Arabica Blend. Natomiast kawa Ingagi Caffee Latte Master Blend idealnie pasuje do kaw mlecznych. Szeroki wybór mieszanek i miejsc, z których pochodzi ziarno, daje pewność, że z pewnością każdy znajdzie dla siebie coś wyjątkowego; ziarna, które trafią w gust i smak. Kawy dostępne są w opakowaniach 250g oraz 1kg.
KAWY ZIARNISTE DO PRZELEWOWYCH METOD PARZENIA
Metody przelewowe wydobywają z kawy bogactwo smaku, podkreślając jej indywidualne cechy. Woda mając dłuższy kontakt z kawą, podkreśla jej walory, wydobywa przyjemne nuty słodyczy, kwasowości czy owocowości. Do alternatywnych metod parzenia należą: chemex, aeropress, drip czy ekspres przelewowy. Ingagi Caffe w swojej ofercie posiadają ziarna najwyższej jakości specialty z Indonezji, Kolumbii, Indii, Etiopii, Kostaryki, Brazylii, Hondurasu, Etiopii. W sklepie są dostępne opakowania 250g.