Kawa mielona Cellini
Kawa mielona Cellini Classico 250g
Mielona kawa, która pochodzi z włoskiej palarni Cellini. Classico doskonale komponuje się z mlekiem i świetnie smakuje jako kawa czarna. Kawa nie posiada szkodliwej ochratoksyny.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Cellini Crema e Aroma 250g
Kawa mielona z włoskiej palarni Cellini, która nie posiada szkodliwej ochratoksyny. Cellini Crema e Aroma doskonale nadaje się do przygotowania kaw czarnych oraz z mlekiem.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Cellini Premium Espresso 250g
Najwyższej jakości włoska kawa mielona, która nie posiada szkodliwej ochratoksyny. Cellini Premium Espresso doskonale sprawdzi się w kawiarkach Moka lub zaparzaczu French Press i posiada niską zawartość kofeiny.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Cellini Premium Moka 250g
Przeznaczona do kawiarki kawa mielona z włoskiej palarni Cellini. Jest to stuprocentowa arabika, która nie posiada szkodliwej ochratoksyny, a jej wyjątkowo słodki smak zachwyci nas bez dodatku mleka.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Cellini Prestigio 250g
Wysokiej jakości kawa mielona, która jest stuprocentową arabiką i nie posiada szkodliwej ochratoksyny. Cellini Prestigio nadaje się do przygotowania w kawiarce lub zaparzaczu French Press, a najlepiej smakuje bez dodatku mleka.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Cellini to włoska palarnia kawy z wieloletnimi tradycjami, która swoimi mieszankami zachwyca koneserów z całego świata. Firma swoją działalność rozpoczęła w 1946 roku, gdy rodzina Pieri założyła palarnię Torrefazione Columbia. Już po kilku latach działania, firma stała się bezapelacyjnym liderem rynku kawowego w całej Toskanii, jednak lata świetności miały dopiero nadejść.
Formalnie palarnia kawy Cellini powstała dopiero w 1985 roku dzięki fuzji z legendarnymi firmami Filicori oraz Eureca. Obecnie firma jest zarządzana przez Giovanniego Pieri, który wprowadził produkty Cellini na jeszcze wyższy poziom i zdobył rynki zagraniczne. Palarnia Cellini nieustannie się rozwija, korzystając z najnowocześniejszych technologii, ale w dalszym ciągu stawiając na najwyższą jakość i nie zapominając o długiej tradycji. Tak ogromny sukces marki nie byłby możliwy bez ogromnej wiedzy i doświadczenia rodziny Pieri, która od lat szerzy kulturę włoskiego espresso.
Kawa mielona Cellini
Palarnia Cellini oferuje nam wysokiej klasy kawy mielone, które składają się ze zmielonych ziaren pochodzących z Ameryki Południowej oraz Środkowej. Doskonałe stuprocentowe arabiki zachwycą każdego miłośnika delikatnych kaw czarnych, a mieszanki z dodatkiem wysokogatunkowej robusty sprawdzą się jako kawy mleczne. Kawę mieloną Cellini możemy przygotować w kawiarkach Moka oraz zaparzaczach French Press, jednak z powodzeniem zaparzymy je również w ekspresach kolbowych i automatycznych, które są dostosowane do kaw mielonych.
Kawy mielone z włoskiej palarni Cellini są pakowane po 250g. Takie rozwiązanie jest doskonałe dla domowych baristów, którzy stawiają na kawę wysokiej jakości. Eleganckie puszki Cellini zostały zaprojektowane przez projektantów z Londynu i idealnie nadają się na wyjątkowy prezent.
Kawa bez ochratoksyny
Kawy mielone Cellini to jedyne dostępne na polskim rynku kawy, które nie zawierają szkodliwej ochratoksyny, czyli substancji, która może być rakotwórcza i powszechnie możemy ją znaleźć w produktach roślinnych - kakao, zbożach, fasoli, orzechach, kawie. Plantacje, z których pochodzą ziarna kawy Cellini, przechodzą staranną selekcję tak, aby wykluczyć możliwość występowania w nich mikrotoksyny, ale otrzymane ziarna również są poddawane dokładnym badaniom, co ostatecznie gwarantuje wyjątkowo czystą kawę.