Kawa ziarnista New York Caffe
Kawa ziarnista New York Caffe EXTRA 250g
Wyśmienita kawa ziarnista o łagodnym smaku, czekoladowym posmaku i pełnym aromacie. Mieszanka najlepszych odmian arabiki z Ameryki Środkowej z 5% domieszką ziaren Jamaica Blue Mountain.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 250g
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista New York EXTRA P 1kg
Kawa New York Caffe Extra P to doskonała kawa ziarnista składająca się z idealnie dobranych ziaren arabiki (80%) pochodzących z Ameryki Środkowej i Indii oraz robusty (20%) z upraw indonezyjskich. Kawa idealnie nadaje się do klasycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Indie Indonezja
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista New York Caffe EXTRA 1kg
New York Caffe to mieszanka składająca się w 100% z najlepszych odmian arabik Ameryki Środkowej w tym 5 % ziaren Jamaica Blue Mountain. Kawa ma pełny aromat, łagodny smak i czekoladowy posmak. Skład: 100 % Arabica (5% Jamaica Blue Mountain)
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 1000g
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista New York EXTRA P 250g
New York Extra P to idealnie skomponowana mieszanka ziaren arabiki i robusty. Wyśmienita kawa ziarnista idealnie nadająca się do klasycznego włoskiego espresso, a także do kawy czarnej. Kawa z całą pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakosz
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Indie Indonezja
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
W 1930 roku w malowniczym miasteczku we włoskiej Toskanii powstała kawiarnia Caffe. Montecatini-Terme znane jest jako letniskowa miejscowość, do której zawsze zjeżdżało się w sezonie mnóstwo turystów z niemal całego świata. Tak duża ilość gości zachęciła właściciela kawiarni do zakupu niewielkiej maszyny służącej do wypalania ziaren kawy, a wszystko po to, aby spełnić wysokie wymagania przybywających miłośników kawy i podawać kawę przygotowaną ze świeżo palonych ziaren. W taki sposób rozpoczęła się niezwykła przygoda z paleniem kawy New York Caffe.
Efektem owej przygody połączonej z pasją jest dzisiaj doskonała kawa ziarnista New York Caffe. Na przełomie lat 60 i 70-tych palarnia przeszła rewolucję techniczną, co bezpośrednio przyczyniło się do ogromnego rozwoju manufaktury, która przekształciła się w duże przedsiębiorstwo. Dzięki temu kawa ziarnista New York Caffe jest dzisiaj znana na rynku min. japońskim, kanadyjskim, czy południowoafrykańskim oraz europejskim, a dzięki temu że jest dostępna w naszym sklepie każdy miłośnik kawy może jej spróbować i poczuć niepowtarzalny smak tradycyjnego, włoskiego espresso w swoim domu.