Kawa ziarnista Passalacqua
Kawa ziarnista Passalacqua Mexico 100% Arabica 1kg
Ciemno palona mieszanka wysokiej jakości ośmiu arabik z różnych stron świata. Passacqua Mexico 100% Arabica doskonale sprawdzi się w formie espresso przygotowanego w ekspresie kolbowym. Jej smak zachwyci nas intensywną słodyczą.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy Kawiarka Tradycyjny French Press
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Karmel Czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Włochy
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Passalacqua Mekico Plus 1kg
Passalacqua Mekico to doskonała kawa ziarnista palona zgodnie z neapolitańską tradycją. Mieszanka Passalaqua Mekico Plus idealnie nadaję się do przygotowania espresso, a także kaw z mlekiem. Skład: 97% Arabica, 3% Robusta
Przeczytaj dalej- Skład: 97% Arabika, 3% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 1000g
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Passalacqua Harem 1kg
Passalacqua Harem to wyjątkowa mieszanka 10 starannie wyselekcjonowanych odmian arabiki ( w tym 5% Jamaica Blue Mountain). Kawa o wyjątkowym, lekko słodkim posmaku. Skład: 100% Arabica
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 1000g
- Kawa Specialty: Nie
Historia palarni Passalacqua rozpoczęła się w 1948 roku we Włoszech. Jak większość włoskich palarni, na początku była to mała, rodzinna firma, w której wszyscy podzielali ogromne zamiłowanie do dobrej kawy. Z biegiem lat właściciele nabierali coraz większej wprawy w wypalaniu kawy ziarnistej, dzięki czemu mała palarnia mogła się rozrosnąć w dość szybkim tempie i kawa Passalacqua mogła trafić do szerszego grona odbiorców.
Efektem trudnej pracy, poświęcenia i ciągłego doskonalenia własnych umiejętności jest dzisiaj marka znana doskonale na terenie Włoszech, jak i w wielu krajach na świecie. Kawa ziarnista Passalacqua jest obecnie wytwarzana w oparciu o najnowsze technologie, choć sama palarnia jest zarządzana wciąż przez rodzinę założycieli. To już trzecie pokolenie, które stoi na straży rodzinnej tradycji i wciąż darzy kawę ogromną miłością i szacunkiem, dzięki którym oferowana kawa ma tak świetny smak.