Kawa ziarnista marki Dobra Palarnia Kawy

ilość znalezionych towarów: 17
Sortuj:

      Dobra Palarnia Kawy to pasjonaci z Krakowa mający w swych szeregach samych zwycięców — Finalistów Mistrzostw polski Latte Art, Finalistę La Marzocco Barista Chalenge i ludzi z bogatym doświadczeniem kawowym.
      Do wypalania swej kawy używają najnowocześniejszego sprzętu - opalają kawę gorącym powietrzem, przez co stopień palenia jest bardziej efektywny i równomierny.
      Wspierają lokalny biznes i starają się dbać o środowisko.
      Dobra Palarnia Kawy w swojej ofercie posiada kawy ziarniste do espresso, przeznaczone do parzenia kawy metodą ciśnieniową (ekspres automatyczny, kolbowy, kawiarka, frenczpress, metoda tradycyjna) oraz do przelewowych metod parzenia kawy (chemex, drip, aeropress, ekspres przelewowy).

      KAWY ZIARNISTE DO CIŚNIENIOWYCH METOD PARZENIA KAWY

      Kawy ziarniste do espresso to ziarna palone w stopniu średnim, 100% arabiki. Są to ziarna z niską zawartością kofeiny. Szeroki wybór kawy z różnych stron świata i o różnym profilu smakowym sprawia, że każdy wybierze dla siebie coś dobrego.
      Kawy słodkie i delikatne to Kawa Bardzo Dobra — Kompozycja Ziaren (mieszanka Brazylii i Gwatemali) i z nutą ciemnej czekolady — Kawa Dobra Espresso Brazylia. Słodkie ziarna z owocowym, przyjemnym przełamaniem to Kawa Ziarnista Dobra Honduras, Kawa Ziarnista Dobra Często (Brazylia i Honduras), Kawa Ziarnista Dobra Zawsze ( Brazylia i Honduras). Palarnia pali także kawy Single Origin, jednorodne ziarna pochodzące z konkretnego regionu.
      Kawy ziarniste do espresso najlepiej smakują zaparzone w ekspresie automatycznym, kolbowym, kawiarce, frenchpressie, bądź tradycyjną metodą.

      KAWY ZIARNISTE DO PRZELEWOWYCH METOD PARZENIA KAWY

      Dobra Palarnia Kawy do alternatyw wypala ziarna jakości specialty-starannie wyselekcjonowane ziarna z najdalszych zakątków świata. Wyróżnia je podobna wielkość, brak defektów i najwyższa jakość. Kawy do przelewowych metod parzenia są jasno palone, co bardzo podkreśla w ich profilu smakowym pochodzenie ziarna; więcej w nich przyjemnej kwasowości i aromatów kwiatowych. Taka kawa jest łagodniejsza w smaku i ma herbacianą konsytencję.
      Do alternatywnych metod parzenia typu chemex, drip, aeropress czy ekspres przelewowy Dobra Palarnia wypala ziarna między innymi z Hondurasu, Etiopii, Brazylii czy Rwandy. A w swej ofercie posiadają mieszankę wysokiej jakości arabiki z Brazylii i Rwandy — Kawa Ziarnista Dobra Na Okrągło, gdzie słodycz i kakao miesza się z przyjemną kwasowością poziomki.
      Warto wybrać się w podróż smaku i eksperymentować z różnymi metodami parzenia, rodzajem ziarna czy temperaturą. W sklepie dostępne są opakowania 250g oraz 1kg
      Ciekawą propozycją jest Dobra Brazylia Omniroast — jednorodna arabika z Brazylii wypalona metodą omniroast została zbalansowana tak, aby pasowała zarówno do alternatywnego parzenia, jak i ekspresów ciśnieniowych. Można ją parzyć zarówno w ekspresie automatycznym jak przelać w dripie.

      Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
      pixel