Kawa ziarnista marki Dobra Palarnia Kawy
Kawa ziarnista Dobra Brazylia Espresso 250g
Brazylijska arabika Single Origin przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Dobra Brazylia Espresso posiada delikatnie słodki smak z wyczuwalną nutą ciemnej czekolady i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra Brazylia Espresso 1kg
Brazylijska arabika Single Origin przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Dobra Brazylia Espresso posiada delikatnie słodki smak z wyczuwalną nutą ciemnej czekolady i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra Honduras San Andres 250g
Średnio palona arabika Single Origin z Hondurasu przeznaczona do espresso. Dobra Honduras San Andres posiada słodki smak z nutami czarnej herbaty, mlecznej czekolady i winogrona.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czarna herbata Mleczna czekolada Winogrona
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra ZAWSZE - Kompozycja Ziaren 1kg
Mieszanka arabiki z Brazylii i Hondurasu przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Dobra ZAWSZE posiada przyjemnie słodki smak z nutami ciemnej czekolady, żółtej śliwki i marcepanu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Marcepan Żółte śliwki Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra ZAWSZE - Kompozycja Ziaren 250g
Mieszanka arabiki z Brazylii i Hondurasu przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Dobra ZAWSZE posiada przyjemnie słodki smak z nutami ciemnej czekolady, żółtej śliwki i marcepanu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Marcepan Żółte śliwki
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra CZĘSTO - Kompozycja Ziaren 1kg
Mieszanka arabiki z Brazylii i Hondurasu przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Dobra CZĘSTO posiada przyjemnie słodki smak z nutami jabłka, kakao i prażonych orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Jabłko Kakao Prażone orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra CZĘSTO - Kompozycja Ziaren 250g
Mieszanka arabiki z Brazylii i Hondurasu przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Dobra CZĘSTO posiada przyjemnie słodki smak z nutami jabłka, kakao i prażonych orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Jabłko Kakao Prażone orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra NA OKRĄGŁO - Kompozycja Ziaren 1kg
Jasno palona mieszanka arabiki z Meksyku i Hondurasu przeznaczona pod przelew. NA OKRĄGŁO - Kompozycja Ziaren posiada delikatny smak z nutami toffee, czerwonej pomarańczy i brzoskwini.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Toffee Czerwona pomarańcza Brzoskwinie
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras Meksyk
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 1000g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra Kolumbia Sugar Cane Decaf Bezkofeinowa 200g
Bezkofeinowa kawa do przelewowych metod parzenia Dobra Kolumbia Sugar Cane Decaf, która została poddana procesowi naturalnej dekofeinizacji trzciną cukrową. Doskonała na każdą porę dnia.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 200g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Bezkofeinowa
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Mleczna czekolada Cynamon Czerwone jabłko
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Dobra Gwatemala El Gigante 200g
Kawa Dobra Gwatemala El Gigante to jasno palona gwatemalska arabika wysokiej jakości przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Jest to kawa słodka w smaku o soczystej owocowości.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 200g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Aronia Pralina Czereśnie
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Dobra Brazylia Omniroast 250g
Brazylijska arabika Single Origin, która jest przeznaczona do przelewowych i ciśnieniowych metod parzenia. Dobra Brazylia Omniroast posiada słodki smak z nutami wanilii, marcepanu i żurawiny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Marcepan Wanilia Żurawina
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra Brazylia Omniroast 1kg
Brazylijska arabika Single Origin, która jest przeznaczona do przelewowych i ciśnieniowych metod parzenia. Dobra Brazylia Omniroast posiada słodki smak z nutami wanilii, marcepanu i żurawiny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Marcepan Wanilia Żurawina
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra BARDZO - Kompozycja Ziaren 250g
Mieszanka ziaren arabiki z Brazylii i Gwatemali wypalona pod espresso. Dobra Bardzo - Kompozycja Ziaren posiada delikatnie słodki smak z nutami migdałów i orzechów laskowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Migdały Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra BARDZO - Kompozycja Ziaren 1kg
Mieszanka ziaren arabiki z Brazylii i Gwatemali wypalona pod espresso. Dobra Bardzo - Kompozycja Ziaren posiada delikatnie słodki smak z nutami migdałów i orzechów laskowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra Jesień.AŻ 250g
Jasno palona mieszanka ziaren arabiki z Etiopii i Hondurasu, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Dobra Jesień.AŻ posiada słodki smak z nutami herbatników, pieczonego jabłka, maliny i bergamotki.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pieczone jabłko Maliny Bergamotka Herbatniki kakaowe
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia Honduras
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra Etiopia Sidamo Sagara 250g
Jasno palona etiopska arabika Single Origin przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Dobra Etiopia Sidamo Sagara posiada słodki smak z nutami moreli, pomelo i czarnej herbaty.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna herbata Morela Pomelo
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Dobra Mieszanka gAstronomiczna 500g
Dobra Mieszanka gAstronomiczna to połączenie indonezyjskiej robusty i brazylijskiej arabiki 50/50%, które zostały wypalone w stylu włoskim. Doskonała do ekspresów jako intensywne espresso lub do kaw mlecznych.
Przeczytaj dalej- Skład: 50% Arabika, 50% Robusta
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 500g
- Stopień palenia: Ciemny
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Indonezja Brazylia
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy włoskie Czekolada deserowa Gałka muszkatołowa
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Kawa Specialty: Nie
Dobra Palarnia Kawy to pasjonaci z Krakowa mający w swych szeregach samych zwycięców — Finalistów Mistrzostw polski Latte Art, Finalistę La Marzocco Barista Chalenge i ludzi z bogatym doświadczeniem kawowym.
Do wypalania swej kawy używają najnowocześniejszego sprzętu - opalają kawę gorącym powietrzem, przez co stopień palenia jest bardziej efektywny i równomierny.
Wspierają lokalny biznes i starają się dbać o środowisko.
Dobra Palarnia Kawy w swojej ofercie posiada kawy ziarniste do espresso, przeznaczone do parzenia kawy metodą ciśnieniową (ekspres automatyczny, kolbowy, kawiarka, frenczpress, metoda tradycyjna) oraz do przelewowych metod parzenia kawy (chemex, drip, aeropress, ekspres przelewowy).
KAWY ZIARNISTE DO CIŚNIENIOWYCH METOD PARZENIA KAWY
Kawy ziarniste do espresso to ziarna palone w stopniu średnim, 100% arabiki. Są to ziarna z niską zawartością kofeiny. Szeroki wybór kawy z różnych stron świata i o różnym profilu smakowym sprawia, że każdy wybierze dla siebie coś dobrego.
Kawy słodkie i delikatne to Kawa Bardzo Dobra — Kompozycja Ziaren (mieszanka Brazylii i Gwatemali) i z nutą ciemnej czekolady — Kawa Dobra Espresso Brazylia. Słodkie ziarna z owocowym, przyjemnym przełamaniem to Kawa Ziarnista Dobra Honduras, Kawa Ziarnista Dobra Często (Brazylia i Honduras), Kawa Ziarnista Dobra Zawsze ( Brazylia i Honduras). Palarnia pali także kawy Single Origin, jednorodne ziarna pochodzące z konkretnego regionu.
Kawy ziarniste do espresso najlepiej smakują zaparzone w ekspresie automatycznym, kolbowym, kawiarce, frenchpressie, bądź tradycyjną metodą.
KAWY ZIARNISTE DO PRZELEWOWYCH METOD PARZENIA KAWY
Dobra Palarnia Kawy do alternatyw wypala ziarna jakości specialty-starannie wyselekcjonowane ziarna z najdalszych zakątków świata. Wyróżnia je podobna wielkość, brak defektów i najwyższa jakość. Kawy do przelewowych metod parzenia są jasno palone, co bardzo podkreśla w ich profilu smakowym pochodzenie ziarna; więcej w nich przyjemnej kwasowości i aromatów kwiatowych. Taka kawa jest łagodniejsza w smaku i ma herbacianą konsytencję.
Do alternatywnych metod parzenia typu chemex, drip, aeropress czy ekspres przelewowy Dobra Palarnia wypala ziarna między innymi z Hondurasu, Etiopii, Brazylii czy Rwandy. A w swej ofercie posiadają mieszankę wysokiej jakości arabiki z Brazylii i Rwandy — Kawa Ziarnista Dobra Na Okrągło, gdzie słodycz i kakao miesza się z przyjemną kwasowością poziomki.
Warto wybrać się w podróż smaku i eksperymentować z różnymi metodami parzenia, rodzajem ziarna czy temperaturą. W sklepie dostępne są opakowania 250g oraz 1kg
Ciekawą propozycją jest Dobra Brazylia Omniroast — jednorodna arabika z Brazylii wypalona metodą omniroast została zbalansowana tak, aby pasowała zarówno do alternatywnego parzenia, jak i ekspresów ciśnieniowych. Można ją parzyć zarówno w ekspresie automatycznym jak przelać w dripie.