Inspirowana wyjątkowym ciastem "Malinowa Chmurka" kawa na zimno jest kwintensencją lata. Kawa Malinowa Chmurka to połączenie aromatycznej kawy z owocową świeżością malin. Łapcie przepis na kawę Malnowa Chmurka!
Przepisy na kawę
Kategoria "Przepisy na kawę" jest przeznaczona dla osób, które kochają kawę pod każdą możliwą postacią i nie boją się otwierać na to, co nowe.
Jeśli kawa dla Ciebie to coś więcej niż poranny zastrzyk kofeiny i lubisz eksperymentować z jej smakiem, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu.
Przedstawimy Ci wiele interesujących sposobów na zaparzenie kawy, które sprawią, że wywołasz fascynację wśród swoich znajomych.
Przepisy na kawę parzoną metodami alternatywnymi to obowiązkowa pozycja dla każdego, kto proces parzenia traktuje jako swoisty rytuał.
Dowiesz się jak idealnie zaparzyć kawę w chemeksie, dripie czy aeropressie, aby sprawiało Ci to radość i przede wszystkim smakowało.
Poznasz niezwykłe, ale proste przepisy, dzięki którym kawa w Twojej filiżance osiągnie nowy, wyższy poziom smaku.
W ciekawy sposób przekażemy Ci wiedzę jak w domu przygotować kawę z przyprawami oraz z dodatkiem sosów i syropów Monin.
Po przeczytaniu naszych przepisów na kawę nauczysz się jak przygotować niezwykłą kawę, która swoim smakiem, aromatem oraz formą zrobi furorę podczas rodzinnych spotkań.
Wykorzystaj przepisy na kawę od Konesso.pl
Zastanawiasz się, czy da się połączyć kawę z 7 UP? Oto nasz fantastyczny przepis na kawę na zimno, który wszystkich zachwyci. Odkryj, jak smakuje połączenie 7 UP w kawie z bananem. Idealna propozycja na lato.
Brasiliana 100% Arabica to mieszanka wysokiej jakości arabik, która łączy w sobie średnią kwasowość i dobrze zbalansowaną gorycz. Postanowiłem wrzucić ją do ekspresu Jura E6 i przygotować jako espresso doppio.
Bazzara to znakomita włoska palarnia. Jak smakuje cappuccino przygotowane z mieszanki arabiki i robusty Bazzara Dolcevivace? Czy zasługuje na to, aby zagościć na stałe w naszych domach? Poznaj przepis na kremowe cappuccino z kawy ziarnistej Bazzara Dolcevivace.
MRC. & Konesso Kolumbia Excelso to kawa ziarnista wypalona metodą omniroast, co pozwala na parzenie jej różnymi metodami, w ekspresie ciśnieniowym czy w dripie. Czy to się opłaca i czy warto jej spróbować?
Odkryj kawowe perełki na lato! Kawa mrożona w trzech odsłonach. Poznaj trzy proste przepisy na orzeźwiające kawy mrożone, które możesz przygotować w domu.
Ziarna z Nikaragui postanowiłam zaparzyć AeroPressie, licząc na wyciągnięcie z kawy jak najwięcej kwasowości, poniżej podaję przepis na kawę YoCo Coffee Nicaragua La Bendicon.
Kiedy 3 lata temu zaczęłam pracować w kawiarni, po raz pierwszy spotkałam się z kawą palarni Bazzara. Od tamtego momentu towarzyszy mi i umila kawowe przerwy. Mam kilka ulubionych rodzajów kaw wypalanych we włoskim Trieście, wśród nich znajduje się Bazzara Aromamore, z której przygotowałam przepis.
Idealne ziarno do kawy mlecznej potrafi przebić smak mleka i się z nim dobrze komponuje. Konesso Milk Blend to mieszanka arabiki i robusty, która jest pełna słodyczy aromatu orzechów. Zdecydowanie warta grzechu!
Włoska kawa z palarni z Bazzara wyróżnia się wyjątkowym smakiem i aromatem. Rzemieślnicza jakość i różnorodność mieszanek sprawia, że chce się do niej wracać i wracać. Bazzara Piacerepuro smakuje jak „czysta przyjemność”, a delektowanie się nią rzeczywiście takie jest!