Jak zaparzyć kawę TRIP COFFEE BRAZYLIA?
Jest styczeń, za oknami siarczysty mróz, a jedyne, o czym marzymy to podróż do ciepłych krajów. Jak w kilka chwil przenieść się do ciepłego kraju? A co jeśli powiem, że podróż do słonecznej Brazylii, aromatycznej Kolumbii czy egzotycznej Etiopii jest na wyciągnięcie ręki? My odkryliśmy fantastyczny sposób! Kluczem do tej podróży jest nowa marka kawy - Trip Coffee, która błyskawicznie zdobyła nasze serca i podniebienia.
Trip Coffee to nie tylko kawa, to kolekcja wyjątkowych smaków z najdalszych zakątków świata. Każda z nich, z charakterystycznym smakiem i aromatem swojego regionu, zaprasza nas na niezapomnianą podróż sensoryczną. Dziś ja zabieram Was do gorącej Brazylii z kawą Trip Coffee Brazylia. Jej opakowanie to prawdziwe dzieło sztuki - żywe, pełne kolorów, z detalami i motywami nawiązującymi do brazylijskiej natury. A balon unoszący filiżankę kawy to zabawne odniesienie do kawowej podróży. W końcu to właśnie smak i aromat kawy mają przenieść nas w zupełnie inne miejsce, do krainy pełnej doznań i przygód.
Ziarnista kawa Trip Coffee Brazylia, stworzona z myślą o ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach, zaprasza na wyjątkową kawową podróż. Chciałbym podzielić się z Wami moimi doświadczeniami dotyczącymi tej wyjątkowej kawy. Jak smakuje espresso z kawy Trip Brazylia, przygotowane w nowoczesnym, automatycznym ekspresie kolbowym Sage The Barista Touch Impress SES881BTR? Ta kombinacja nowoczesnej technologii i tradycyjnego smaku z Brazylii obiecuje niezapomniane doznania smakowe.
Trip Coffee Brazylia - ekspres kolbowy
- Kawa: Trip Coffee Brazylia
- Skład: 100% arabika
- Pochodzenie ziaren: Brazylia, region Cerrado
- Stopień palenia: Średni
- Profil smakowy: Mleczna czekolada, orzechy, brązowy cukier
- Ekspres kolbowy: Sage The Barista Touch Impress SES881BTR
- Młynek: Wbudowany
- Przygotowany napój: Espresso
- Mielenie: stopień 14/30
- Czas parzenia: 25 sekund
- Temperatura wody: 95°C
- Preinfuzja: 5 sekund
Efekt i opinia
Kawa Trip Coffee Brazylia została stworzona dla ekspresów ciśnieniowych i kawiarek, wypalona w średnim stopniu tak, aby wyciągnąć z ziaren maksimum smaku i aromatu. Akurat dobrze się złożyło, bo w naszym kąciku kawowym pojawił się nowy ekspres ciśnieniowy Sage The Barista Touch Impress SES881 - a właściwie automatyczny ekspres kolbowy. Postanowiłam wypróbować jego możliwości, parząc espresso z Trip Coffee Brazylia. Ten nowy Sage to ciekawe urządzenie. Jest to ekspres kolbowy, który zmieli i ubije kawę, poprawi wielkość dawki, jeśli trzeba i podpowie, co zrobić, aby kawa parzyła się jeszcze lepiej. Nasza Brazylia po niewielkich korektach ustawienia zmielenia parzyła się naprawdę pięknie.
Espresso z ziarna Trip Coffee Brazylia miało grubą cremę o jasnobrązowym kolorze i gęste body, a to zapowiadało fajne doznania. Posmak espresso zgadzał się z tym, co jest napisane na opakowaniu. Espresso z Trip Coffee Brazylia wyróżniało się intensywnym aromatem mlecznej czekolady i orzechów. Smak kawy był głęboki i bogaty, z idealnie zbalansowaną słodyczą i bardzo delikatną przyjemną kwasowością, którą było czuć po pierwszym łyku kawy. Moje wrażenia? Espresso było poprawne, smaczne, nie było w nim nudy.
Wszystkim, którzy lubią dużą słodycz w kawie i czekoladowo-orzeszkowe nutki, ta kawa powinna zasmakować. Jest to propozycja "bezpieczna", i jeśli nie jesteś pewien, jaką kawę ktoś lubi, to istnieje duża szansa, że mu posmakuje Trip z Brazylii.
Autor: Joasia