Mateusz

Nie wyobrażam sobie, by w Niedzielę Wielkanocną na moim stole zabrakło mazurka do kawy. Dlatego dzielę się z wami swoim przepisem na takie ciasto, ale z dodatkiem espresso. Poznaj mój przepis na mazurek kawowy.

Przeczytaj więcej

Każdy, kto trochę liznął temat kaw specialty ten wie, jak ważnym urządzeniem jest waga. Mierzenie dozy ziaren, czy też wlewanej wody, bardzo wpłyną na smak naszego naparu, dlatego dziś porównam kilka wag dostępnych w sklepie Konesso. Niektórzy może stwierdzą "po co mi waga za blisko 200 zł?". Taki sprzęt jest o wiele dokładniejszy, czulszy i ma więcej funkcji niż standardowy kuchenny odpowiednik.

Przeczytaj więcej

Czy ziarna do espresso muszą być koniecznie ciemno palone? A gdyby tak spróbować shota z jasno palonej kawy? Oczywiście, że się da! Moje niedawne testy udowodniły, że w moim wypadku takie ziarna o wiele bardziej mi smakują. Nie każdy jednak lubi takie smaki, ale chociaż raz warto spróbować.

Przeczytaj więcej

Cześć! Jeśli ktoś czyta moje wpisy na blogu Konesso, to wie, że niedawno miałem u siebie zaparzacz Trinity Zero. Tym razem na blat mojej kuchni trafił kolejny kieszonkowy sprzęt do parzenia kawy. Nanopresso, które jak podaje producent, jest w stanie z naszą pomocą uraczyć nas aromatycznym espresso.

Przeczytaj więcej

Lubicie wkręcać swoich znajomych? Mam dla was idealny przepis na ciasteczko w kształcie kawowego krążka z fusów. Takiego coffee puck'a możecie zjeść ze smakiem i zobaczyć zdziwione miny swoich gości. Poznaj przepis na kawowe ciasteczka i przygotuj je w swoim domu.

Przeczytaj więcej
pixel