Bagdrip to wyjątkowa kawa w formie kieszonkowego dripa. Idealna na podróże i szybkie parzenie. Ciesz się wyśmienitym smakiem kawy, gdziekolwiek jesteś.
Artykuły i ciekawostki o kawie
Kawa to bardzo ciekawy temat, który skrywa wiele mitów oraz faktów istotnych dla naszego zdrowia. W tej kategorii bazy wiedzy znajdziesz ciekawostki oraz artykuły związane z kawą i jej wyborem oraz smakiem. Oprócz tego znajdziesz wytłumaczenie i objaśnienie wielu słów związanych z tematyką kawy, które dotychczas nie były Ci znane.
Ziarna z Nikaragui postanowiłam zaparzyć AeroPressie, licząc na wyciągnięcie z kawy jak najwięcej kwasowości, poniżej podaję przepis na kawę YoCo Coffee Nicaragua La Bendicon.
Podczas parzenia kawy należy zwrócić uwagę na wiele czynników. Ostateczny smak naparu determinuje m.in. rodzaj kawy, sposób jej zaparzania, a także długość całego procesu. Czy jednak wiedziałeś, że grubość mielenia kawy jest równie istotna?
Czym się różni AeroPress od swojego młodszego brata AeroPress Go? O tym jak zaparzyć kawę w AeroPressie oraz, który model bardziej nam się przyda w podróży.
Kiedy 3 lata temu zaczęłam pracować w kawiarni, po raz pierwszy spotkałam się z kawą palarni Bazzara. Od tamtego momentu towarzyszy mi i umila kawowe przerwy. Mam kilka ulubionych rodzajów kaw wypalanych we włoskim Trieście, wśród nich znajduje się Bazzara Aromamore, z której przygotowałam przepis.
Idealne ziarno do kawy mlecznej potrafi przebić smak mleka i się z nim dobrze komponuje. Konesso Milk Blend to mieszanka arabiki i robusty, która jest pełna słodyczy aromatu orzechów. Zdecydowanie warta grzechu!
Mały drogowskaz, jaką kawę ziarnistą HAYB wybrać. Jeśli szukasz idealnej kawy dla siebie i nie wiesz, które ziarna z palarni HAYB Ci posmakują, postanowiliśmy przygotować Wam małą ściągę, z której dowiesz się, czy dana kawa jest dla Ciebie.
Pietro to innowacyjny ręczny młynek do kawy, w którym zastosowano pionowe płaskie żarna. Przeczytaj recenzję młynka Pietro i poznaj jego wszystkie wady i zalety.
Palarnię BAZZARA znam nie od dziś i lubię z nią eksperymentować, jednak dziś chciałabym podzielić się z Wami odczuciami klasycznego naparu, jakim jest espresso. Kawę Bazzara Nicaragua Matagalpa przygotowałam w ekspresie JURA E8 (EB), który najczęściej użytkuję.
Kawa z miodem to doskonała alternatywa dla osób, które lubią słodkie napoje, ale chcą unikać sztucznych słodzików i cukru. Jeśli szukasz czegoś nowego, wyjątkowego i smacznego, koniecznie spróbuj kawy z miodem. Nie tylko wybornie smakuje, ale także wpłynie korzystnie na Twoje zdrowie i samopoczucie.