Artykuły i ciekawostki o kawie

Nutty Harry to kolejne ziarna z palarni Autumn, które miałam okazję spróbować. Kawa z ekspresu to moja „pierwsza kawa” każdego dnia, szukam więc zawsze czegoś wyjątkowego, głębi smaku, jakichś ciekawych nut, czegoś, co może mnie zaskoczyć o poranku. Zobacz, jak zaparzyć kawę Autumn Coffee Roasters Nutty Harry w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej

Do warszawskiej palarni JAVA mam ogromny sentyment. To od ziaren przez nich wypalonych rozpoczęła się dawno temu moja przygoda z kawami wysokiej jakości. Kiedy espresso z ich Old School bardzo mi posmakowało postanowiłam spróbować wakacyjnej SUMMER Espresso. Zobacz, jak zaparzyć kawę Java Summer Epresso w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej

W kolejnym artykule z serii "Poznaj swoją palarnię kawy" mamy zaszczyt przedstawić Wam HAYB, czyli jedną z najszybciej i najlepiej rozwijających się polskich palarni kawy specialty. Zapraszam do rozmowy z jednym z właścicieli HAYB Wiktorem Borowskim.

Przeczytaj więcej

Przeprowadziliśmy rozmowę z członkami załogi palarni Czarna Fala, z której dowiedzieliśmy się, na czym przede wszystkim skupiają się w swojej pracy i czym na tle dużej konkurencji wyróżniają się kawy Czarna Fala. W serii artykułów "Poznaj swoją palarnię" przedstawiamy Czarną Falę.

Przeczytaj więcej

Kawa Italcaffe Excelso Bar to złoty medalista Międzynarodowej Degustacji Kawy 2020 odbywającej się we Włoszech, dlatego nie mogłem przejść obok niej obojętnie. Na zawodach kawa przygotowywana jest przez profesjonalistów w kolbowych ekspresach ciśnieniowych, czy w domowym automatycznym ekspresie do kawy okaże się równie mistrzowska? Sprawdźmy to!

Przeczytaj więcej

Coffee Plant Very Berry to kolejna kawa z serii FLOW przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Po czekoladowej Brownie i cytrusowej Juicy Fruit przyszedł czas na słodką, owocową kawę z Etiopii. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę Coffee Plant FLOW Very Berry w ekspresie przelewowym.

Przeczytaj więcej
pixel