Przeprowadziliśmy bardzo interesujący wywiad z załogą COFFEE PLANT, z którego dowiedzieliśmy się, jak doszło do powstania palarni i poznaliśmy najważniejsze wartości, którymi kierują się właściciele i pracownicy COFFEE PLANT.
Blog
Coffee Plant Very Berry to kolejna kawa z serii FLOW przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Po czekoladowej Brownie i cytrusowej Juicy Fruit przyszedł czas na słodką, owocową kawę z Etiopii. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę Coffee Plant FLOW Very Berry w ekspresie przelewowym.
Klienci sklepu Konesso.pl doskonale znają włoskie kawy Bazzara. Złożone z najwyższej jakości ziaren, wypalone zgodnie z włoską tradycją kawy Bazzara, które charakteryzują się doskonałym smakiem i intensywnym aromatem z pewnością skradły serce niejednego miłośnika espresso. Teraz kawy Bazzara dostępne są w opakowaniach 250g zarówno w wersji ziarnistej, jak i mielonej.
Od pewnego czasu staram się namówić mamę na spróbowanie innej metody parzenia kawy, niż tradycyjnego "na parzuchę". French Press okazał się najbardziej optymalną metodą, w miarę łatwą i szybką. Zobacz, jak zaparzyć kawę Bazzara Aromamaore w zaparzaczu French Press.
Autumn Etiopia Banko Gotiti to wysokiej jakości, jasno palona arabika jakości Specialty przeznaczona do alternatywnych metod parzenia. Sprawdź, jak zaparzyć kawę Autumn Etiopia Banko Gotiti w dripie, żeby wyciągnąć z niej najlepsze właściwości.
Najpopularniejszym driperem wśród profesjonalnych i domowych baristów jest Hario V60, japońskiej firmy z długimi tradycjami. Kalita Wave 185 zaintrygował mnie swoją budową. Zobacz, jak smakuje ta sama kawa zaparzona w dwóch różnych dripach.