Joanna

Czy kubek termiczny może umilić nam jesień? Wraz ze spadającymi liśćmi, pogarszającą się pogodą i szybko zapadającym zmrokiem, jesień kojarzy nam się z miłym kocykiem i ciepłą herbatą. Bo przecież jesień wcale nie musi być smutna i zimna, jeśli wejdziemy w nią z ulubionymi „umilaczami” i... kubkiem termicznym!

Przeczytaj więcej

Planując małe czy duże podróże, warto mieć przy sobie akcesoria, które umilą nam wyjątkowy czas. Nawet daleko od cywilizacji czy będąc w podróży, nie musimy rezygnować z przyjemności, jaką jest wypicie dobrej kawy. Jakie akcesoria i zaparzacze ułatwią nam przygotowanie dobrej kawy w terenie?

Przeczytaj więcej

Jeśli już cieszymy się kawą „prawie” jak z kawiarni w zaciszu swego domostwa, musimy pamiętać o kilku podstawowych zasadach użytkowania ekspresu domowego. Jak użytkować ekspres domowy, aby służył nam jak najdłużej, a kawa z niego była zawsze tak samo dobra?

Przeczytaj więcej

Nutty Harry to kolejne ziarna z palarni Autumn, które miałam okazję spróbować. Kawa z ekspresu to moja „pierwsza kawa” każdego dnia, szukam więc zawsze czegoś wyjątkowego, głębi smaku, jakichś ciekawych nut, czegoś, co może mnie zaskoczyć o poranku. Zobacz, jak zaparzyć kawę Autumn Coffee Roasters Nutty Harry w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej

Do warszawskiej palarni JAVA mam ogromny sentyment. To od ziaren przez nich wypalonych rozpoczęła się dawno temu moja przygoda z kawami wysokiej jakości. Kiedy espresso z ich Old School bardzo mi posmakowało postanowiłam spróbować wakacyjnej SUMMER Espresso. Zobacz, jak zaparzyć kawę Java Summer Epresso w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej

Peru La Union to jasno palona kawa pod alternatywne metody parzenia, od palarni Coffeelab. Ziarna z tej palarni zawsze mnie przyjemnie zaskakiwały, więc kiedy niebieski kotek pojawił się na horyzoncie, od razu przykuł moją uwagę. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak smakuje Peru La Union w aeropressie, według mojego przepisu, zapraszam do lektury.

Przeczytaj więcej
pixel