Blog

Nutty Harry to kolejne ziarna z palarni Autumn, które miałam okazję spróbować. Kawa z ekspresu to moja „pierwsza kawa” każdego dnia, szukam więc zawsze czegoś wyjątkowego, głębi smaku, jakichś ciekawych nut, czegoś, co może mnie zaskoczyć o poranku. Zobacz, jak zaparzyć kawę Autumn Coffee Roasters Nutty Harry w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej

Kawa i słodkości to idealne połączenie, a niektórzy nie potrafią wyobrazić sobie relaksu bez aksamitnego cappuccino z ciastem lub lodami. Agnieszka i Mateusz postanowili połączyć obie przyjemności i stworzyli lody o smaku cappuccino, które nie tylko świetnie smakują, ale także chłodzą i pobudzają organizm. Poznaj przepis na lody cappuccino.

Przeczytaj więcej

Do warszawskiej palarni JAVA mam ogromny sentyment. To od ziaren przez nich wypalonych rozpoczęła się dawno temu moja przygoda z kawami wysokiej jakości. Kiedy espresso z ich Old School bardzo mi posmakowało postanowiłam spróbować wakacyjnej SUMMER Espresso. Zobacz, jak zaparzyć kawę Java Summer Epresso w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej

W kolejnym artykule z serii "Poznaj swoją palarnię kawy" mamy zaszczyt przedstawić Wam HAYB, czyli jedną z najszybciej i najlepiej rozwijających się polskich palarni kawy specialty. Zapraszam do rozmowy z jednym z właścicieli HAYB Wiktorem Borowskim.

Przeczytaj więcej
pixel