Trzcina cukrowa
Kawa ziarnista Kawuszka Brazylia Microlot Anaerobic Guariroba - Filtr 250g
Jasno palona brazylijska arabika jakości Specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kawuszka Brazylia Microlot Anaerobic Guariroba posiada wyjątkowo słodki smak bez nadmiernej kwasowości.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Granat Truskawki Czekolada Trzcina cukrowa Kakao Karmel
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Kawuszka Brasil Cecilia Gesha 250g
Jasno palona brazylijska Gesha przeznaczona pod przelew. Kawuszka Brasil Cecilia Gesha ma wyraźnie słodki smak z wyczuwalnymi nutami wanilii i trzciny cukrowej.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Trzcina cukrowa Wanilia
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Coffee Grange Ethiopia Sidamo Shantawene Washed 250g - NIEDOSTĘPNY
Arabika jakości specialty z Etiopii przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Ethiopia Sidamo Shantawene Washed ma wyrazisty smak z nutami melasy, trzciny cukrowej, brzoskwini, wanilii i mlecznej czekolady.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Melasa Trzcina cukrowa Brzoskwinie Wanilia Mleczna czekolada
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Coffeelab Brazylia Jorge Fernando Naimeg 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona brazylijska arabika jakości Specialty, która jest polecana do alternatywnych metod parzenia. Coffeelab Brazylia Jorge Fernando Naimeg posiada przyjemnie słodki smak, który przełamuje delikatna kwasowość.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jeżyny Gruszka Trzcina cukrowa
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista KYOTO Brazylia Guariroba Homero 250g - NIEDOSTĘPNY
Średnio palona brazylijska arabika jakości Specialty przeznaczona do espresso. Brazylia Guariroba Homero to kawa o przyjemnie słodkim smaku bez wyczuwalnej kwasowości.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do kawiarni Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Kwiaty Miód Karmel Czerwone owoce Trzcina cukrowa Przyprawy Kakao Melasa Jaśmin Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Ingagi Coffee Brazil Sítio Das Colinas 250g - NIEDOSTEPNY
Średnio palona brazylijska arabika przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Brazil Sítio Das Colinas posiada słodki smak z wyczuwalną nuta czerwonego jabłka, trzciny cukrowej i karmelizowanych migdałów.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Dripper Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Przyprawy Czerwone jabłko Trzcina cukrowa Skórka pomarańczy Karmelizowane migdały
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Kafar Gwatemala El Llano - SZYBKI PRZELEW 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika Single Origin z Gwatemali przeznaczona pod przelew. Kafar Gwatemala El Llano ma słodki smak z nutami czarnej herbaty, orzechów i trzciny cukrowej.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna herbata Orzechy Trzcina cukrowa Hibiskus
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista ROST Nikaragua La Bastille Pineapple Candy 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika Single Origin z Nikaragui przeznaczona pod przelew. ROST Nikaragua La Bastille Pineapple Candy ma słodki smak z nutami mleka owsianego, ananasa i trzciny cukrowej.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Mleko owsiane Ananas Trzcina cukrowa
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Kafar Kolumbia La Campiña 250g - NIEDOSTĘPNY
Jedwabista i rześka. Jasno palona arabika jakości specialty z Kolumbii, która otrzymała 86,25 pkt w teście jakości SCA. Kawa Kafar Kolumbia La Campiña ma nuty owoców leśnych, czarnej herbaty i trzciny cukrowej.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Trzcina cukrowa Owoce leśne Czarna herbata
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika