Paweł

Klienci sklepu Konesso.pl doskonale znają włoskie kawy Bazzara. Złożone z najwyższej jakości ziaren, wypalone zgodnie z włoską tradycją kawy Bazzara, które charakteryzują się doskonałym smakiem i intensywnym aromatem z pewnością skradły serce niejednego miłośnika espresso. Teraz kawy Bazzara dostępne są w opakowaniach 250g zarówno w wersji ziarnistej, jak i mielonej.

Przeczytaj więcej

W opakowaniu dostajemy jasno palone ziarna z Hondurasu obróbki honey, a profil sensoryczny na etykiecie mówi, że w jej smaku będzie sporo owoców i tak też rzeczywiście było. Kawę Story Hakuna Matata przygotowałem w dripie Kalita Wave 185.

Przeczytaj więcej

Kilka lat temu kawy ziarniste LaCava zagościły w ofercie naszego sklepu i od samego początku cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Dzisiaj przedstawiamy Wam wywiad z pracownikami palarni LaCava, z którego dowiecie się, w jaki sposób działa palarnia i jak powstaje Wasza ulubiona kawa.

Przeczytaj więcej

Afrykańskie kawy zdecydowanie należą do moich ulubionych z uwagi na swoją rześkość i owocowy posmak, dlatego postanowiłem przetestować nową Etiopię z palarni LaCava, która kusi już samym opakowaniem pełnym cytrynek. Zobacz, jak zaparzyć kawę LaCava Etiopia Chelseba, żeby otrzymać cytrynowy skarb.

Przeczytaj więcej

"Poznaj swoją palarnię kawy" to seria artykułów-wywiadów, w których właściciele i załoga polskich palarni kawy w ciekawy sposób opowiadają nam o swojej historii i doświadczeniach. W tym artykule przedstawiamy Wam naszą rozmowę z właścicielami palarni kawy The White Bear, która swoimi produktami od dawna zasila ofertę naszego sklepu.

Przeczytaj więcej

Kawy Coffeelab to gwarancja jakości, bogatego smaku i wyrazistego aromatu, a Jedną z takich kaw jest Coffeelab Rwanda Cafe de Mamas, czyli jasno palona arabika przeznaczona do przelewowych metod parzenia kawy, na którą polowałem już od dłuższego czasu. Jeżeli chcesz dowiedzieć się, jak zaparzyć kawę Coffeelab Rwanda Cafe de Mamas, to przedstawiam swój przepis i uzyskany efekt.

Przeczytaj więcej

W naszym nowym cyklu artykułów przybliżamy historię i metodę działania najlepszych polskich palarni kawy, a w zasadzie to odpowiadając na nasze pytania, załoga palarni robi to osobiście. Tym razem zapraszamy na rozmowę z Robertem Rybczyńskim, czyli współzałożycielem i współwłaścicielem palarni, oraz głównym Head Roasterem palarni kawy STORY.

Przeczytaj więcej

Mamy zaszczyt Ci przedstawić serię artykułów, w których poznasz bliżej autorów być może Twojej ulubionej kawy. Na początek opowie nam coś o sobie tarnowska palarnia kawy Mott Coffee Company słynąca z produkcji wyśmienitej kostarykańskiej kawy przeznaczonej pod przelew i espresso.

Przeczytaj więcej

Saturatory SodaStream to innowacyjny system do robienia gazowanej wody. Na rynku istnieje wiele modeli tego ekspresu do wody. Wybór nie jest łatwy, dlatego śpieszę z pomocą i w tym artykule podpowiem Ci, który saturator SodaStream wybrać.

Przeczytaj więcej
pixel