KAWA - baza wiedzy

Prosty przepis na wspaniałą mrożoną kawę z mlekiem i dodatkami Monin. Kokosowe Iced Latte to połączenie wyśmienitej kawy, zimnego mleka i syropu waniliowego oraz kokosowego. Skorzystaj z naszego przepisu i spróbuj kawy w swoim domu.

Przeczytaj więcej

Druga część ciekawostek o kawie, które musisz poznać. Kawa to niezwykły produkt, który zachwyca miliony ludzi na całym świecie i wielu ludzi nie potrafi wyobrazić sobie bez niej życia. Jeżeli kawa nie jest Ci obojętna, to zapraszamy do lektury.

Przeczytaj więcej

Przepis na wyśmienitą kawę mleczną z dodatkiem syropów Monin. Piernikowe Latte to idealna propozycja dla fanów słodkości i świetnie sprawdzi się podczas spotkań z przyjaciółmi. Przygotowanie kawy zajmuje jedynie kilka minut i jest bardzo proste.

Przeczytaj więcej

Duża kawa czarna tworzona na bazie włoskiego espresso, która jest od niego zdecydowanie łagodniejsza. Pomimo tego, że jest niedoceniana w gronie kawowych specjalistów, to ma wielu zwolenników na całym świecie. Poznaj ciekawą historię americano.

Przeczytaj więcej

Bardzo szybki i prosty przepis na niezwykłą kawę mleczną z dodatkiem syropu Monin. Jest to wspaniałe połączenie niepowtarzalnego smaku kawy z orzeźwiającym syropem cynamonowym. Cynamonowe Cappuccino idealnie sprawdzi się podczas spotkań z przyjaciółmi.

Przeczytaj więcej

Caturra jest naturalną mutacją odmiany Bourbon, która została odkryta w Brazylii. Posiada niskie rośliny, które gwarantują bardzo ekonomiczną produkcję wysokiej jakości ziaren. Caturra to bardzo ceniona na całym świecie i popularna w Ameryce Środkowej odmiana kawy.

Przeczytaj więcej

Bardzo prosty przepis na kawę mleczną ze słodkimi dodatakmi Monin. Creamy Pumpkin Spice Latte to doskonałe połączenie syropu dyniowego z karmelowym słodkim sosem oraz wspaniałej włoskiej kawy Caffe del Faro. Całość udekorowana bitą śmietaną zachwyci każdego miłośnika słodkości.

Przeczytaj więcej

Bourbon to dobra jakościowo odmiana arabiki, która powstała dzięki niewielkiej mutacji jemeńskich roślin posadzonych u wybrzeży Afryki. Odmiana ta wydaje więcej owoców niż Typica, ale jest bardzo narażona na działanie różnych szkodników. Poznaj bliżej odmianę Bourbon.

Przeczytaj więcej

Kawa przygotowana z dodatkiem świeżego jajka, czyli inaczej kawa po szwedzku, to bardzo ciekawa alternatywa dla tradycyjnie zalewanej wodą kawy. Delikatny w smaku napar jest pozbawiony fusów i bardzo prosty w przygotowaniu. Cały proces parzenia trwa tylko kilka minut.

Przeczytaj więcej

Przepis na niezwykłą kawę mleczną z dodatkami Monin. Karmelowa Eksplozja zachwyci każdego łasucha i fana słodyczy, a intensywny smak kawy pobudzi i na długo zapadnie w pamięć. Przygotowanie kawy zajmuje kilka minut, a efekty z pewnością wywołają uśmiech na Twojej twarzy.

Przeczytaj więcej
pixel