Ekstrakcja kawy to proces podczas którego ze zmielonych ziaren kawy wypłukiwane są najcenniejsze smaki i aromaty, które później znajdują się w naszej filiżance.
Czas ekstrakcji kawy ma znaczący wpływ na jej smak, każda kawa wymaga indywidualnego potraktowania. Czas ekstrakcji kawy wpływa również na zawartość kofeiny w podanym napoju, im dłuższa ekstrakcja tym kofeiny więcej.
Przeczytaj więcej
Kawowiec to rodzaj wiecznie zielonych krzewów i drzew z rodziny marzanowatych. Obejmuje 104 gatunki drzew kawy. W większości pochodzą one z terenu Afryki, niektóre z Azji.
Kawowce uprawiane są od ok. 575 roku n.e. na plantacjach w strefie międzyzwrotnikowej Afryki, Ameryki Południowej i Azji. Najczęściej są to gatunki kawy Arabica (80-90% produkcji światowej) i kawa robusta – ok. 10% światowej produkcji kawy.
Przeczytaj więcej
Banalny przepis na niebanalny napój orzeźwiający - mrożona biała herbata z dodatkiem ananasa i brzoskwini.
Upalne dni zbliżają się szybkimi krokami, warto trochę poeksperymentować i znaleźć sposób na pragnienie. My proponujemy Wam przygotowanie doskonałej, orzeźwiającej herbaty z dodatkiem musu owocowego.
Przeczytaj więcej
Odpowiednio zaparzona filiżanka zielonej herbaty to zdrowy, smaczny sposób na chwilę relaksu w domowym zaciszu. Aby zachować unikalny aromat i niepowtarzalny smak zielonej herbaty musisz trzymać się kilku kluczowych wytycznych.
Bardzo ważną kwestią podczas parzenia zielonej herbaty jest woda, a mianowicie jej temperatura oraz jakość. Temperatura wody używanej do parzenia zielonej herbaty waha się od 60 do 85 stopni.
Przeczytaj więcej
Bardzo miło nam poinformować wszystkich naszych Klientów o nagrodzie, którą udało nam się zdobyć dzięki Wam!
3 miejsce w rankingu sklepów internetowych Opineo 2015 w kategorii żywność, to nagroda która nas bardzo ucieszyła. Nasz sukces to Wasza zasługa. Zajęcie trzeciego miejsca w rankingu sklepów było możliwe dzięki naszym staraniom wkładanym w obsługę Klientów oraz dzięki naszym Klientom, którzy docenili naszą pracę.
Przeczytaj więcej