JEŻYNY W MIODZIE AKACJOWYM
Jeżyny w miodzie akacjowym to doskonały zamiennik cukru, który sprawdzi się jako dodatek do naleśników, kanapek, deserów i słodkich wypieków. Kompozycja kwaskowatych jeżyn i słodkiego polskiego miodu akacjowego skutecznie rozpieści niezwykłym smakiem zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jeżyny są bogatym źródłem witaminy C i witaminy K oraz zawierają dużą ilośc antyoksydantów i kwasów, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Jeżyny w miodzie akacjowym Beharmony będą świetnym uzupełnieniem gorącej herbaty w chłodne jesienno-zimowe wieczory. Słoik zawiera 115 g owoców w miodzie akacjowym.
WAŻNE: Do produkcji miodu Beharmony używa się wyłącznie naturalnego miodu pszczelego. Miód naturalny nie zawiera cukru, syropu glukozowo-fruktozowego i innych słodzików, a także barwników, substancji antyzbrylających czy konserwantów. Prawdziwy miód krystalizuje się już przy temperaturze otoczenia 16-18°C i jest to naturalny proces. Miód gęstnieje i zmienia swój stan skupienia z ciekłego na stały. Przechowywanie miodu w temperaturze 38-40°C pozwoli zachować jego płynną konsystencję, natomiast zaleca się zachowanie go w formie skrystalizowanej, aby zachować jego wszystkie prozdrowotne właściwości.