Kawy z wyczuwalnym smakiem ciastka czekoladowego
Kawa ziarnista Kimbo Delonghi Espresso Prestige 1kg
Mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 65/35, która doskonale sprawdzi się do przygotowania espresso oraz kaw mlecznych. Kawa ziarnista Kimbo Delonghi Espresso Prestige posiada doskonale zrównoważony smak.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Karmel Ciastko czekoladowe Przyprawa korzenna Suszone owoce
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Peru Brazylia Kolumbia Indie
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do gastronomii Do kawiarni
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Włochy
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 65% Arabika, 35% Robusta
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Kafar Gwatemala La Senda 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika jakości Specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kafar Gwatemala La Senda posiada owocowy smak z wyczuwalną nuta winogrona, jagód i rumu.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Ciastko czekoladowe Winogrona Jagody Rum
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Ciastko czekoladowe wyczuwalne w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla ciastek czekoladowych. Kawy z wyczuwalnym smakiem ciastka czekoladowego możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.