Kawy z wyczuwalnym smakiem konfitur
Kawa ziarnista LaCava Blue 1kg - NIEDOSTĘPNY
Mieszanka brazylijskiej oraz indyjskiej arabiki, która została stworzona przez polską palarnię LaCava. Blue jest polecana do przygotowywania w ekspresach ciśnieniowych i zachwyci nas podana w formie aromatycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Konfitury Karmel Miód Czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista LaCava Blue Espresso 250g - NIEDOSTĘPNY
Blue Espresso to mieszanka brazylijskiej oraz indyjskiej arabiki, która została stworzona przez polską palarnię LaCava. Blue jest polecana do przygotowywania w ekspresach ciśnieniowych i zachwyci nas podana w formie karmelowo-czekoladowego espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmel Miód Konfitury
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Konfitury wyczuwalne w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla konfitur. Kawy z wyczuwalnym smakiem konfitur możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.