Kawy z polskich palarni
Kawa ziarnista Roastains Rwanda Stone Fruit FILTR 250g
Jasno palona arabika specialty z Rwandy przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Roastains Rwanda Stone Fruit ma mocno owocowy posmak z nutami owoców pestkowych i egzotycznych - kumkwatu i karambioli.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce pestkowe Karambola Kumkwat
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Instytut Kawy Roma 1kg
Średnio palona arabika z Brazylii przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Roma ma przyjemnie słodki smak z wyczuwalną nutą kakao i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Roma 250g
Średnio palona arabika z Brazylii przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Roma ma przyjemnie słodki smak z wyczuwalną nutą kakao i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Palermo 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i robusty z Gwatemali przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Palermo ma intensywny smak z wyczuwalną nutą czekolady deserowej, palonego karmelu i prażonych orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada deserowa Palony karmel Prażone orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Palermo 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i robusty z Gwatemali przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Palermo ma intensywny smak z wyczuwalną nutą czekolady deserowej, palonego karmelu i prażonych orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada deserowa Palony karmel Prażone orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Świeżo Palona Poranne Przelewki Tanzania Korongo 250g
Jasno palona arabika secialty z Tanzani przeznaczona do przelewowych metod parzenia, doskonała na codzienny przelew. Świeżo Palona Poranne Przelewki Tanzania Korongo to słodka kawa o posmaku cukru brązowego, mlecznej czekolady oraz jabłka.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Brązowy cukier Jabłko Mleczna czekolada
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista PIXEL Fruity Espresso Uganda Engeya Washed 250g
Średnio palona arabika specialty z Ugandy przeznaczona do ekspresów i kawiarek o owocowym charakterze. PIXEL Fruity Espresso Uganda Engeya Washed charakteryzuje się nutami jabłek, cytrusów, karmelu i orzechów, które nadają jej wyjątkowego charakteru.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jabłko Cytryna Orzechy Karmel
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista LaCava Colombia Aponte 250g
La Cava Colombia Aponte to kawa specialty przeznaczona do metod przelewowych, z bogatym profilem smakowym. Wyczuwalne nuty jagód, karmelu i przypraw tworzą harmonijną kompozycję, która przenosi w malownicze rejony Kolumbii.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Słodycz: 5/5
- Kwasowość: 3/5
- Wyczuwalne smaki: Jagody Suszone owoce Kardamon Karmel
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Body: 4/5
Kawa ziarnista BeMyBean Kenia Tembo 250g
Jasno palona arabika specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. BeMyBean Kenia Tembo ma wyraźną kwasowość z nutami czerwonej porzeczki, landrynki oraz suszonej żurawiny.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona porzeczka Landrynki Malinowa konfitura Suszona żurawina
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny