Świętuj dzień herbaty przez cały tydzień!
Rodzaje herbat
Herbata zielona
Zerwane liście zielonej herbaty przechodzą kilka etapów specjalnej obróbki, dzięki czemu finalnie otrzymujemy pobudzający napar o delikatnie goryczkowym smaku.
Jak zaparzyć zieloną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 70-85°C
Czas parzenia: 2-3 min
Herbata czerwona
Czerwona herbata jest znana z wielu właściwości prozdrowotnych. Napar z czerwonej herbaty pomaga w redukcji poziomu cholesterolu, oczyszcza z toksyn organizm, redukuje stres i pomaga zasnąć.
Jak zaparzyć czerwoną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 95-100°C
Czas parzenia: 3-5 min
Herbata Oolong
Herbata Oolong to wyjątkowy rodzaj herbaty, w którym liście poddawane są procesowi pół-fermentacji. Oolong jest często nazywany niebieską herbatą, a jej liście mają charakterystyczny wygląd.
Jak zaparzyć czarną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 95-100°C
Czas parzenia: 3-5 min
Herbata biała
Biała herbata to jedna z najrzadszych herbat na świecie. Jest to herbata produkowana zawsze według tych samych, starych receptur i cieszy się ogromnym uznaniem wśród koneserów.
Jak zaparzyć zieloną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 70-85°C
Czas parzenia: 1-2 min
Herbata owocowa
Herbata owocowa to nic innego, jak mieszanka suszonych owoców, która po zaparzeniu daje wyjątkowy napój. Herbaty owocowe wymagają od nas dłuższego parzenia, ale odwdzięczają się wyjątkowym smakiem.
Jak zaparzyć czerwoną herbatę?
Ilość herbaty: 2 łyżeczki
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 95-100°C
Czas parzenia: 6-10 min