Przepis na pomarańczową gorącą czekoladę
Czekolada na gorąco to obowiązkowa pozycja w menu każdego miłośnika słodkości. Warto wiedzieć o tym, że wykorzystując syropy smakowe Monin, w prosty sposób możemy zamienić zwykłą czekoladę w prawdziwy kawiarniany napój. Tym razem przedstawiamy Wam przepis na pomarańczową gorącą czekoladę, która rozpala nasze zmysły i świetnie sprawdzi się podczas długich, zimowych wieczorów.

5:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów
Składniki:
1,5 miarki | Czekolady na gorąco Monbana Suprema |
20 ml | Syropu Orange Monin |
300 ml | Mleka |
1 plaster | Suszonej pomarańczy |
Sposób przygotowania
- Do spieniacza wlej 300 ml mleka.
- Wsyp 1,5 miarki czekolady na gorąco Monbana Supreme.
- Uruchom proces spieniania, aby uzyskać gęstą czekoladę na gorąco.
- Do wysokiej szklanki wlej syrop Orange Monin.
- Gorącą czekoladę powoli wlej do szklanki z syropem.
- Całość dokładnie wymieszaj i udekorój plastrem suszonej pomarańczy.
Nasz przepis wykorzystuje urządzenie do spieniania mleka Jura, ale gorącą czekoladę z powodzeniem możemy przygotować przy pomocy dyszy spieniającej mleko w ekspresie ciśnieniowym lub po prostu mieszając czekoladę z zagotowanym mlekiem.

Autor artykułu:
Paweł
Jako miłośnik kawy, dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem, by inspirować innych do odkrywania nowych smaków i metod parzenia. Jego artykuły to połączenie pasji, odkrywczej ciekawości i praktycznych wskazówek dla każdego, kto chce poszerzyć swoje kawowe horyzonty.
Polecane produkty w tym artykule
Podziel się swoim komentarzem z innymi