Przepis na kawę - White Chocolate&Creme Brulee
Jeżeli szukasz przepisu na wspaniałą kawę, którą zachwycisz swoich gości, to właśnie znajdujesz się w odpowiednim miejscu. White Chocolate & Creme Brulee to niezwykły napój, który jest połączeniem aromatycznej kawy, aksamitnej białej czekolady i syropu Creme Brulee. Do przygotowania kawy potrzebujesz jedynie kilku wolnych minut i dodatków firmy Monin. Przygotuj w domu White Chocolate & Creme Brulee, a kolejne spotkanie z przyjaciółmi okaże się jeszcze słodsze.
Składniki:
30 ml | Syropu Creme Brulee Monin |
20 ml | Sosu White Chocolate Monin |
2 | Espresso |
250 ml | Mleka |
Sposób przygotowania
- Wlej gorące mleko do dużej szklanki.
- Wlej sos White Chocolate Monin.
- Następnie dodaj syrop Creme Brulee Monin.
- Dodaj podwójne espresso.
Do przygotowania White Chocolate & Creme Brulee, idealnie sprawdzi się kawa ziarnista Bazzara Dolcevivace. Jest to doskonała, włoska mieszanka ziaren arabiki i robusty w proporcjach 50:50. Wysoka zawartość tej drugiej odmiany sprawia, że pomimo dodatku mleka i słodkich syropów, napój zachowuje intensywny smak kawy.