Przepis na kawę - Miętowa Mocha
Miętowa Mocha to kawa mleczna z dodatkiem syropów Monin, które nadają jej zupełnie nowy charakter i sprawiają, że jest to wymarzony specjał wszystkich miłośników słodkich kaw. Doskonałe połączenie czekolady, syropu miętowego, spienionego mleka i wysokiej jakości włoskiej kawy to idealna propozycja w mroźne, zimowe dni. Poznaj przepis na Miętową Mochę i przygotuj swoją słodką kawę.
Składniki:
60 ml | Sosu Dark Chocolate Monin |
10 ml | Syropu Green Mint Monin |
2 | espresso |
120 ml | Gorącego mleka |
Sposób przygotowania
- Do wysokiej szklanki wlej sos Dark Chocolate Monin.
- Następnie dodaj syrop Green Mint Monin.
- Dodaj podwójne espresso.;i>
- Powoli wlej gorące mleko, delikatnie mieszając całość.
Miętowa Mocha potrafi zachwycić każdego miłośnika słodkich specjałów kawowych, ale tylko wtedy, gdy użyjemy do jej przygotowania wysokiej jakości kawy. Taką kawą jest Caffe del Faro Espresso Italiano, która jest włoską mieszanką ziaren arabiki i robusty w proporcjach 35/65. Tak wysoka zawartość robusty sprawia, że kawa doskonale łączy się z mlekiem i słodkimi dodatkami, nie zatracając przy tym swoich właściwości.