Przepis na kawę - Lavender Espresso Tonic

Walentynki pragniesz spędzić z najbliższą osobą. Jeżeli nie masz jeszcze pomysłu jak zaskoczyć swoją drugą połówkę, to podsuwamy Ci znakomite rozwiązanie. Przepis na mrożoną kawę z dodatkiem syropu Monin, która "rozpali" Wasze zmysły. Lavender Espresso Tonic to wspaniałe połączenie lawendowego syropu z tonikiem, podkreślone niepowtarzalnym smakiem kawy. Przygotowanie kawy trwa kilka minut i nie wymaga dużego wysiłku, a gotowy napój zapadnie w Twojej pamięci na długo.
Składniki:
25 ml | Syropu Lavender Monin |
120 ml | Toniku |
2 | Espresso |
50 g | Lodu |
Sposób przygotowania
- Napełnij szklankę lodem.
- Następnie dodaj syrop Lavender Monin.
- Wlej tonic.
- Dodaj mleko.
- Delikatnie wymieszaj.
Do przygotowania Lavender Espresso Tonic polecamy użyć kawy ziarnistej Bazzara Dolcevivace. Jest to wysokiej jakości mieszanka południowoamerykańskiej arabiki (50%) i orientalnej robusty (50%). Duża zawartość robusty pozwoli zachować wyrazisty smak kawy nawet przy użyciu innych dodatków.


