Przepis na kawę - Cynamonowa mocha

Przepis na kawę - Cynamonowa mocha
Przepis na kawę - Cynamonowa mocha
Mleczne
Na ciepło

Cynamonowa mocha to dosknonała propozycja dla miłośników słodkich specjałów kawowych. Połączenie włoskiej kawy, czekolady deserowej i spienionego mleka daje nam aksamitną i pobudzającą kompozycję, a dodatek cynamonu zapewnia wspaniały aromat. Korzystając z naszego przepisu, cynamonową mochę przygotujesz w swoim domu w zaledwie kilka minut.

5:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów

Składniki:

30 g Deserowej czekolady pitnej M.Pelczar
2 Espresso
150 ml Spienionego mleka
+ Cynamon
+ Bita śmietana

Sposób przygotowania

  1. Mleko razem z czekoladą podgrzej, spień i przelej do szklanki.
  2. Do przygotowanego espresso wsyp szczyptę cynamonu i wlej do szklanki z gorącą czekoladą.
  3. Całość udekoruj bita śmietaną i cynamonem.

Do przygotowania czekoladowej kawy z cynamonem idealnie posłuży nam kawa ziarnista Zicaffe Antico Aroma. Jest to najwyższej jakości włoska mieszanka składająca się z ziaren arabiki i robusty w proporcjach 90/10, która świetnie komponuje się ze słodkimi dodatkami i spienionym mlekiem.

Pokaż więcej wpisów z Luty 2021
pixel