Przepis na kawę - Cynamonowa mocha
Mleczne
Na ciepło
Cynamonowa mocha to dosknonała propozycja dla miłośników słodkich specjałów kawowych. Połączenie włoskiej kawy, czekolady deserowej i spienionego mleka daje nam aksamitną i pobudzającą kompozycję, a dodatek cynamonu zapewnia wspaniały aromat. Korzystając z naszego przepisu, cynamonową mochę przygotujesz w swoim domu w zaledwie kilka minut.
5:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów
Składniki:
30 g | Deserowej czekolady pitnej M.Pelczar |
2 | Espresso |
150 ml | Spienionego mleka |
+ | Cynamon |
+ | Bita śmietana |
Sposób przygotowania
- Mleko razem z czekoladą podgrzej, spień i przelej do szklanki.
- Do przygotowanego espresso wsyp szczyptę cynamonu i wlej do szklanki z gorącą czekoladą.
- Całość udekoruj bita śmietaną i cynamonem.
Do przygotowania czekoladowej kawy z cynamonem idealnie posłuży nam kawa ziarnista Zicaffe Antico Aroma. Jest to najwyższej jakości włoska mieszanka składająca się z ziaren arabiki i robusty w proporcjach 90/10, która świetnie komponuje się ze słodkimi dodatkami i spienionym mlekiem.