Przepis na kawę - Ciasteczkowo-miętowe Frappe
Na zimno
Z sosem
Ciasteczkowo-miętowe Frappe to kawa stworzona z myślą o miłośnikach mrożonych napojów kofeinowych. Frappe o smaku czekolado-miętowym z dodatkiem pokruszonych ciasteczek nie tylko dostarczy nam wspaniałych doznań smakowych, ale również ochłodzi organizm podczas upalnych dni. Przepis na kawę Frappe pozwoli Ci przygotować ją w domu w zaledwie kilka minut. Przedstawiamy Przepis na Ciasteczkowo-miętowe Frappe z dodatkiem syropów Monin.
5:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom Średni
Dodaj listę zakupów
Składniki:
30 ml | Sosu Dark Chocolate Monin |
20 ml | Syropu Frosted Mint Monin |
1 | Espresso |
400 ml | Mleka |
+ | Ciasteczka typu Oreo |
1 łyżka | Vanilla Frappe Base Monin |
+ | Lód |
Sposób przygotowania
- Szklankę wypełnij do połowy lodem.
- Dodaj sos Dark Chocolate Monin oraz syrop Frosted Mint Monin.
- Całość wlej do blendera, dodaj Vanilla Frappe Base resztę składników.
- Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Frappe przelej do wysokiej szklanki.
Do przygotowania Ciasteczkowo-miętowego Frappe idealnie posłuży nam kawa ziarnista Cornella Barista Pro Premium Grade 96. Pochodząca z hiszpańskiej palarni kawy mieszanka wysokiej jakości ziaren arabiki posiada bogaty i zrównoważony smak, który świetnie łączy się z różnymi dodatkami.
Polecane produkty w tym artykule
( Brak opinii )
VANILLA FRAPPE BASE MONIN 1,36 kg
101,84 zł netto
109,99 zł
brutto
109,99 zł
2199.80
pkt.
( Brak opinii )
Kawa ziarnista Cornella Barista PRO Premium Grade 96 1kg
109,75 zł netto
134,99 zł
brutto
134,99 zł
2699.80
pkt.
( Brak opinii )
Syrop FROSTED MINT MONIN 0,7 l - biała mięta
41,66 zł netto
44,99 zł
brutto
44,99 zł
899.80
pkt.
Podziel się swoim komentarzem z innymi