Przepis na kawę - Biała Pralina
Nieubłaganie nadszedł wrzesień, a oznacza to coraz krótsze dni oraz chłodniejsze wieczory. Koniec radosnego czasu wakacyjnego nie musi jednak oznaczać końca przyjemnych doznań. Bardzo pozytywne chwile zapewni Ci bowiem wyśmienita kawa mleczna z dodatkami Monin. Kawa Biała Pralina to specjał, który wygląda i smakuje, jakby wywodził się z drogiej kawiarni, ale zapewniamy, że z łatwością przygotujesz go w swoim domu. Poznaj bliżej nowy napój kawowy z dodatkiem syropów Monin i skorzystaj z naszego prostego przepisu.
Składniki:
15 ml | Sosu Biała Czekolada Monin |
15 ml | Syropu Praline Monin |
180 ml | spienionego mleka |
1 | espresso |
1 | Bita śmietana |
Sposób przygotowania
- Do wysokiej szklanki wlej syrop Praline Monin.
- Następnie dodaj sos White Chocolate Monin i 1 espresso.
- Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
- Powoli wlej spienione mleko, delikatnie mieszając.
- Udekoruj bitą śmietaną.
Jeżeli pragniesz, aby Twoja kawa była idealna, to proponujemy wykorzystać w przepisie kawę ziarnistą Bazzara Dolcevivace. Jest to najwyższej jakości włoska mieszanka południowoamerykańskiej arabiki oraz azjatyckiej robusty. Połączenie tych gatunków w proporcjach 50/50 sprawia, że nasz napój będzie posiadał intensywny smak kawy pomimo wielu słodkich dodatków.