Przepis na herbatę Cream Orange Ice Tea
W letnie dni, gdy słońce złoci ziemię, pragniemy zaprosić Was na kulinarną podróż, która zachwyci wasze zmysły i orzeźwi ciało. Nasz przepis na Cream Orange Ice Tea to niezwykłe połączenie egzotycznej herbaty rooibos, słodkiego syropu karmelowego i soczystej pomarańczy, które stworzy rześki napój na chłodne dni. Dzięki harmonijnemu połączeniu delikatnej słodyczy, intensywnego aromatu i orzeźwiającego smaku, każdy łyk tej herbaty to nic innego, jak raj dla podniebienia.
Składniki:
- 2-3 duże kostki lodu
- 1-2 łyżeczki syropu karmelowego
- Plastry pomarańczy do dekoracji
- 300-400 ml podwójnie zaparzonej herbaty Ronnefeldt LeafCup Rooibos Cream Orange
Przepis:
- Zaparz herbatę z dwóch torebek i zostaw do zaparzenia.
- Ostudzoną herbatę wymieszaj z pozostałymi składnikami.
- Podawaj z kostkami lodu, możesz udekorować plastrami pomarańczy.
Do napojów IceTea używamy herbat podwójnie zaparzonych – po wymieszaniu z lodem smak pojedynczej porcji straci swoją intensywność, dlatego zalecamy użycie dwóch saszetek. Gramatura dodatkowych składników jest orientacyjna – pamiętaj aby dostosować ilość dodatków do swoich preferencji.