Przepis na herbatę Cream Orange Ice Tea

W letnie dni, gdy słońce złoci ziemię, pragniemy zaprosić Was na kulinarną podróż, która zachwyci wasze zmysły i orzeźwi ciało. Nasz przepis na Cream Orange Ice Tea to niezwykłe połączenie egzotycznej herbaty rooibos, słodkiego syropu karmelowego i soczystej pomarańczy, które stworzy rześki napój na chłodne dni. Dzięki harmonijnemu połączeniu delikatnej słodyczy, intensywnego aromatu i orzeźwiającego smaku, każdy łyk tej herbaty to nic innego, jak raj dla podniebienia.
Składniki:
- 2-3 duże kostki lodu
- 1-2 łyżeczki syropu karmelowego
- Plastry pomarańczy do dekoracji
- 300-400 ml podwójnie zaparzonej herbaty Ronnefeldt LeafCup Rooibos Cream Orange
Przepis:
- Zaparz herbatę z dwóch torebek i zostaw do zaparzenia.
- Ostudzoną herbatę wymieszaj z pozostałymi składnikami.
- Podawaj z kostkami lodu, możesz udekorować plastrami pomarańczy.

Do napojów IceTea używamy herbat podwójnie zaparzonych – po wymieszaniu z lodem smak pojedynczej porcji straci swoją intensywność, dlatego zalecamy użycie dwóch saszetek. Gramatura dodatkowych składników jest orientacyjna – pamiętaj aby dostosować ilość dodatków do swoich preferencji.

Joanna
Prawdziwa miłośniczka kawy, która wierzy, że każda filiżanka skrywa swoją własną opowieść. Jej poranki nabierają sensu dopiero po pierwszym łyku czarnej kawy z przelewu. Uwielbia nowinki ze świata kawy, a jej teksty pomagają zgłębiać ten świat i odkrywać go na nowo.