Kawowa podróż z Trip Coffee - Maple Cafe con Leche
Kawowa podróż z Trip Coffee to nowy cykl wpisów na bazie wiedzy, w której zwiedzamy świat, poznając różne ciekawe przepisy na kawę. Pierwszy wpis dotyczy Maple Cafe con Leche, czyli kawy mlecznej z syropem klonowym w kanadyjskim stylu. To idealna propozycja dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego, a jednocześnie cenią sobie delikatność kawy mlecznej.
Nasza wariacja na temat Maple Cafe con Leche, łączy intensywność ziaren pochodzących z Meksyku z delikatnym, klonowym posmakiem – idealna na chłodne poranki! To doskonała propozycja dla miłośników słodszych kaw mlecznych, z nutką klonowego ciepła.
Składniki:
- kawa z kawiarki
- syrop Maple Spice Monin (20 ml)
- mleko (150 ml)
Przepis:
- Zaparz kawę w kawiarce i uzupełnij nią połowę szklanki.
- Do 150 ml mocno podgrzanego mleka dodaj 20 ml syropu Maple Spice Monin.
- Mleko spień za pomocą spieniacza lub French Pressu.
- Szklankę z kawą uzupełnij spienionym mlekiem z syropem klonowym.
Do przygotowania Maple Cafe con Leche użyliśmy 100% arabiki z Meksyku od Trip Coffee. Meksykańska kawa słynie z wyjątkowej harmonii smaków. Charakteryzuje się przyjemną kwasowością oraz subtelnymi nutami czekolady, owoców i przypraw, które świetnie komponują się z dodatkiem mleka i syropu klonowego. To idealny wybór do tego przepisu, który podkreśla unikalność naszej kawowej podróży.
Maple Cafe con Leche łączy w sobie bogaty smak kawy, kremowość mleka i słodycz klonowego syropu, tworząc napój idealny na relaksujący poranek lub popołudniową przerwę. Bardzo przyjemna kawa, która umili niejeden długi wieczór.