Dostawca Miesiąca - Kafar
Jak skorzystać?
"Dostawca Miesiąca" to cykliczna akcja w sklepie Konesso.pl, dzięki której możecie robić zakupy, nie płacąc za dostawę. Na naszej stronie znajdują się specjalnie oznaczone produkty, które mają niezwykłą moc odejmowania kosztów wysyłki. Dostawca Miesiąca to nie tylko możliwość do zakupów z darmową dostawą. Na Dostawcę Miesiąca wybierane są wyłącznie produkty najwyższej jakości, dlatego możesz mieć pewność, że korzystasz z tego, co najlepsze w naszym sklepie. Tym razem Dostawcą Miesiąca jest polska palarnia kawy Kafar.
Podczas zakupów w sklepie Konesso.pl wystarczy dodać do koszyka produkt oznaczony mianem Dostawcy Miesiąca, a koszty dostawy zostaną automatycznie odjęte z Twojego zamówienia. Dzięki temu płacisz wyłącznie za zakupione towary niezależnie od kwoty zamówienia i wybranej formy dostawy.
Promocja ograniczona czasowo! Sprawdź, czy przy produktach objętych promocją w dalszym ciągu znajduje się informacja o darmowej dostawie.
Wybrane produkty promocyjne
PALARNIA KAWY KAFAR - DOSTAWCA MIESIĄCA
Kafar to polska palarnia kawy Speciality z Gliwic, która została założona w 2015 roku przez zaprzyjaźnionych, doświadczonych baristów. Palarnia starannie selekcjonuje i sprowadza zielone kawy z dalekich zakątków świata, szanując prawa lokalnych społeczności. Dzięki temu otrzymujemy doskonałą kawę ziarnistą jakości Speciality, a plantatorzy są sprawiedliwie wynagradzani za swoją pracę. Oprócz wypalania wyśmienitej kawy Kafar prowadzi również działalność edukacyjną poprzez organizowanie szkoleń, warsztatów oraz imprez plenerowych.
Kafar zajmuje się produkcją przede wszystkim kawy ziarnistej jakości Speciality. Oznacza to, że kawa ziarnista Kafar należy do grona najwyższej jakości kaw, które otrzymały odpowiednią ilość punktów w teście Światowej Federacji Kawy Specialty (SCA). W ofercie palarni Kafar znajdują się głównie 100% arabiki, ale znajdziemy również jedną mieszankę ziaren arabiki i robusty w proporcjach 70/30 (Kafar Klasyczny Blend). Ziarna sprowadzane są z najbardziej cenionych kawowych regionów świata takich jak Brazylia, Peru, Rwanda, Kenia czy Gwatemala, a wypalane są w Polsce pod okiem doświadczonych roasterów, którzy wiedzą, jak uzyskać najlepszy profil smakowy każdej odmiany.