Kawy o delikatnej kwasowości

ilość znalezionych towarów: 1721

Kawa naturalnie posiada niezwykle bogaty smak. Wpływ na ostateczny smak kawy w naszej filiżance ma wiele czynników począwszy od klimatu panującego na danej plantacji, poprzez metodę obróbki ziaren, odcień wypalenia, kończąc na metodzie przygotowania. Niektóre odmiany kawy posiadają naturalnie wrodzone właściwości smakowe, które pozwalają nam z góry przewidzieć to, jak mogą smakować po zaparzeniu.

Kawa o delikatnej kwasowości to idealna propozycja dla osób, które w kawie poszukują słodyczy lub charakterystycznej goryczki. Nadmiernej kwasowości nie wyczujemy w kawach pochodzących z Azji lub Ameryki Środkowej i Południowej. Przeważnie są to kawy o naturalnym słodkim lub gorzkim posmaku.

Szukając kawy o delikatnej kwasowości musimy zwrócić uwagę również na stopień wypalenia ziaren. W tym wypadku najlepiej sprawdzi się kawa średnio lub palona. Ciemniejszy odcień wypalenia ziaren powoduje, że kawa otrzymuje charakterystycznej goryczy, która niweluje posmak kwasowości. W sklepie Konesso.pl znajdziesz szeroką ofertę kaw o delikatnej kwasowości.

Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
pixel