MRC. & Konesso Kolumbia Excelso to kawa ziarnista wypalona metodą omniroast, co pozwala na parzenie jej różnymi metodami, w ekspresie ciśnieniowym czy w dripie. Czy to się opłaca i czy warto jej spróbować?
Blog
Kiedy pragniesz skutecznego ochłodzenia, przychodzimy z najlepszymi TOP 3 przepisami na domowe lemoniady! Dowiesz się jak w domowy lub szybki sposób przygotować wyśmienite letnie lemoniady.
Nowe młynki żarnowe Fiorenzato All Ground wyróżniają się eleganckim wyglądem, łatwością użytkowania i prostotą konserwacji. Fiorenzato All Ground stanowi kolejny dowód na to, że firma stawia na innowacje i zaspokajanie oczekiwań miłośników kawy.
Przeprowadzanie procesu odkamieniania jest niezwykle istotne dla utrzymania higieny, poprawy wydajności i wydłużenia żywotności ekspresu do kawy Melitta. W tym artykule zaprezentujemy Ci, jak odkamienić ekspres Melitta.
Jakie są zasady serwowania kawy w pracy i na spotkaniach biznesowych? O odpowiednich filiżankach, kulturze picia specjałów kawowych i odpowiednim sposobie podawania kawy dowiecie się w tym artykule.
Idzie nowe! Timemore wprowadza ulepszone wersje młynków C3 - C3S i C3 ESP. Jak szybko i dokładnie mielą, czy zmielą idealnie pod espresso, dowiesz się tego w naszym teście.
Odkryj kawowe perełki na lato! Kawa mrożona w trzech odsłonach. Poznaj trzy proste przepisy na orzeźwiające kawy mrożone, które możesz przygotować w domu.
Rewolucyjny ekspres przelewowy Melitta EPOS z wbudowanym młynkiem ma wylewkę wody, która obraca się o 360° i naśladuje ręczne parzenie. Jakie funkcje posiada ten elegancki ekspres do kawy i czy kawa z niego dobrze smakuje, dowiecie się w tej szczegółowej recenzji.
Bycie less waste to świadomy wybór dbania o naszą planetę. Czy bycie kawiarnią less waste jest łatwe i co można zrobić, żeby zredukować odpady i pomóc ziemi.
Bagdrip to wyjątkowa kawa w formie kieszonkowego dripa. Idealna na podróże i szybkie parzenie. Ciesz się wyśmienitym smakiem kawy, gdziekolwiek jesteś.